pismennik-v-yerofyeyev-prokomentuvav-situatsiyu-z-kulturoyu-ta-tsenzuroyu-v-rosiyi

Письменник В.Єрофєєв прокоментував ситуацію з культурою та цензурою в Росії

 • 10543 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Віктор Єрофєєв висвітлив в інтерв‘ю стан культури, цензури та інших процесів, які відбуваються в Росії в цьому плані, адже існує думка, що держава прибрала все до рук, передає УНН посилаючись на Deutsche Welle.

В інтерв'ю письменник Віктор Єрофєєв, прокоментував ситуацію навколо культури і її відносин з владою.


"Я думаю, що культура, в загальному, існує незалежно від цензури. Тобто можна робити те, що ти хочеш, живучи в самому собі. Андрій Платонов писав у найстрашніші часи. Борис Пастернак почав "Доктора Живаго" в найстрашніші часи. Але якщо раніше, в 1990-і роки, можна було практично з усім вийти до глядача, до читача, слухача, то тепер практично ні з чим не можна вийти без остраху, що цей твір так чи інакше витлумачать або як русофобські, або як твір, яке ображає чиїсь почуття, і так далі. Тобто ти підвішений в будь-якому випадку. Тому скажемо так: цензура - всеосяжна, але одночасно і невловима" - говорить В. Єрофєєв.

Як повідомляється далі, В. Єрофєєв, говорить що не важливо, що ти робиш, а важливо інструментом чого ти можеш стати в наслідок: "…ти не належиш самому собі, ти є об'єктом державного інтересу" - зазначає В. Єрофєєв.

Як повідомляв раніше УНН, міністр культури Євген Нищук заявив, що веде перегляд списків російських діячів культури, заборонених в Україні.

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Керівництво митного посту вимагало хабарі в Запоріжжі

     • 10667 переглядiв

    Херсонка здобула гран-прі з легкої атлетики у Парижі

     • 12501 переглядiв

    Генсек НАТО відвідає Україну на початку липня - АП

     • 11136 переглядiв

    Спільника терористів затримано у Слов`янську

     • 7916 переглядiв