polscha-fermeri-protestuyut-cherez-achs

Польща: фермери протестують через АЧС

 • 7884 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Минулого тижня в Польщі пройшли протести фермерів через наслідки поширення африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє міжрегіональна екологічна організація "Зелений фронт", передає УНН.

Відзначається, що протестуючі вимагають виплати компенсацій всім свинарям, чиї тварини були вбиті через АЧС.

Також фермери хочуть, щоб як мінімум 50% продовольчих товарів, що продаються в магазинах, були вітчизняного виробництва.

"Протестна активність польських фермерів не вщухає. У грудні минулого року у зв'язку з погіршенням стану свинарів в карантинних зонах АЧС Всепольське об'єднання профспілок фермерів організувало марш на Варшаву за участю 3 тис. осіб. Цієї весни вони вже вимагали відставки міністра сільського господарства", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через загрозу АЧС жителям сіл можуть заборонити продавати домашнє м'ясо

В Україні, між тим, вже рік відсутній міністр агрополітики. На цьому тлі темпи поширення АЧС в країні тільки ростуть. За підсумками 2017 року через АЧС українські фермери зазнали мільйонних збитків, а компенсації своїх втрат вони отримали тільки в розмірі близько 40%.

За словами нардепа Тригубенка, подолати АЧС уповноваженим органам заважає відсутність професійних кадрів і неефективне використання бюджетних коштів.

Українські Національні Новини

Новини Світу