pravozakhisniki-zmist-41-vyaznya-v-guantanamo-obkhoditsya-ssha-v-445-mln-v-rik

Правозахисники: утримання 41 в'язня в Гуантанамо обходиться США в 445 млн доларів у рік

 • 8974 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Утримання 41 в'язня спецв'язниці для терористів на військово-морській базі США в Гуантанамо (Куба) обходиться американським платникам податків в 445 млн доларів США в рік. Про це інформує УНН з посиланням на заяву одної з найбільш відомих правозахисних організацій в США - Американського союзу захисту громадянських свобод.

У поширеній заяві вона піддала критиці рішення президента Дональда Трампа скасувати указ його попередника Барака Обами про закриття спецв’язниці. Про нього господар Білого дому оголосив, виступаючи у вівторок з посланням “Про становище країни” на спільному засіданні обох палат Конгресу США. Трамп підкреслив, що терористів треба знищувати, а “при необхідності затримувати і допитувати”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп закликав Конгрес прийняти закон, що дозволяє надання допомоги тільки "друзям Америки"

“Трамп робить велику помилку, погіршуючи і без того жахливу ситуацію з порушеннями прав людини у Гуантанамо”, — вважають правозахисники.

Як раніше повідомляв УНН, президент США Дональд Трамп в своєму виступі перед американським конгресом з промовою “Про становище країни” прокоментував скасування указу колишнього президента США Барака Обами про закриття в’язниці Гуантанамо.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Випуск новин станом на 23 годину 31 січня

     • 5030 переглядiв

    Трампа втретє номінували на Нобелівську премію миру

     • 12006 переглядiв

    Випуск новин станом на 22 годину 31 січня

     • 5390 переглядiв