prodovzhuiut-styraty-identychnist-ukrainskykh-ditei-v-okupatsii-ombudsman-vidreahuvav-na-prymushennia-studentiv-zalyvaty-okopni-svichky

Продовжують стирати ідентичність українських дітей в окупації: омбудсман відреагував на примушення студентів заливати окопні свічки

 • 14995 переглядiв

російські окупанти змушують українських студентів робити окопні свічки для своєї армії, стираючи їхню ідентичність та порушуючи міжнародне гуманітарне право.

Дії ворога в окупації спрямовані на те, щоб стерти ідентичність українських дітей. Про це написав омбудсман Дмитро Лубінець, реагуючи на інформацію про те, що окупанти змушують студентів виготовляти окопні свічки для російської армії, передає УНН.

Деталі

Він нагадав, що окупанти на ТОТ повідомили очільникам технікумів, що всі студенти мають робити окопні свічки. При цьому російська пропаганда подає це, як громадську ініціативу, проте за "ініціативу" зараховується залік.

Лубінець зазначив, що це лише один із заходів, які окупанти використовують до студентів і дітей на ТОТ. Значну роль у російській пропаганді відіграють так звані "військово-патріотичні рухи", наприклад, "юнармія". Також розповсюджені "кадетські класи", у яких дітей перевиховують, нав’язують їм ворожі наративи й готують до війни проти своєї Батьківщини.

Усі дії ворога спрямовані на те, щоб стерти  ідентичність українських дітей. І світова спільнота має відреагувати на такі дії рф. Адже це порушення міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій. Винні у викраденні, перевихованні українських дітей мають понести покарання!

- зазначив Лубінець.

Нагадаємо

На окупованих територіях України російські представники змушують студентів робити окопні свічки "згідно з планом", - примусове виробництво зараховується як залік, а прогул є підставою для викликів батьків до навчального закладу.

Примусова паспортизація на ТОТ України викликає спротив серед населення - Лубінець20.04.24, 19:34

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі

Вибух пролунав у Харкові - мер

 • 16411 переглядiв

Дитячі залізниці розпочинають новий сезон у містах України

 • 17740 переглядiв