profilaktika-onkozakhvoryuvan-zakhvoryuvan-ye-prioritetom-diyalnosti-moz-u-suprun

Профілактика онкозахворювань захворювань є пріоритетом діяльності МОЗ - У.Супрун

 • 8350 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Профілактика, в тому числі онкозахворювань захворювань, є пріоритетом діяльності Міністерства охорони здоров'я. Про це повідомила в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє прес-служба відомства, передає УНН.

"Я би хотіла побачити, щоби профілактична медицина працювала, щоб ми мали менше і менше захворювань на онкологічні хвороби. Чому ми мусимо лікувати їх всіх? Тому що ми дуже пізно виявляємо ці хвороби", - зазначила вона.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, онкологи наголошують: рак грудей у жінок — не вирок. Статистика свідчить про те, що у випадку раннього виявлення проблеми, процес одужання настає у 75–85% жінок.

Також нагадаємо, за словами заступника директора Національного інститут раку Сергія Коровіна, Україна не має належного скринінгу ракових захворювань.

"Тому ми в змозі поки тільки лише займатися профілактикою - за допомогою ваших колег, якоїсь літератури, висвітлювати ці проблеми і говорити про те, що не забувайте звертатися до лікарів", - зазначив він.

Разом з тим, за словами керівника асоціації приватних клінік України Олега Спіженка, система профілактики захворювань має бути створена в Україні на прикладі іноземного досвіду.

Українські Національні Новини

Політика