proti-maydanu-planuvalosya-zaluchiti-blizko-1-5-tis-armiyskogo-spetsnazu

Проти Майдану планувалося залучити близько 1,5 тис. армійського спецназу

 • 12764 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. У проведенні антитерористичної операції проти активістів Майдану в лютому 2014 року планувалося залучити близько 1,5 тис. солдатів армійського спецназу. Про це сьогодні під час допиту в режимі відеоконференції у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Оболонському районному суду Києва заявив колишній Командуючим ВМС України, екс-начальник Генерального штабу Юрій Ільїн, передає кореспондент УНН.

"З бесіди з міністроом оборони я усвідомив, що військово-політична обстановка в країні загрозлива. У 11 областях захоплені держустанови. У Львівській та Івано-Франківській областях у великій кількості захоплено зброю. Міністром оборони також мені було повідомлено, що Міністерству оборони доведено розпорядження від антитерористичного центру СБУ на приведення готовності сил по боротьбі з тероризмом в підвищений стан", - сказав Ільїн.

За його словами, в залежності від розвитку ситуації керівництвом АТЦ могло бути прийнято рішення на проведення АТО в окремих регіонах України. При цьому Генеральним штабом були вже підготовлені документи на залучення окремих військових частин, які будуть задіяні в разі проведення антитерористичної операції.

"Це були підрозділи 25-ї окремої парашутно-десантної бригади, це були підрозділи окремого батальйону морської піхоти. Всього там повинно було бути близько 1000-1500 чоловік особового складу, підрозділу 801-го загону специального призначення ... Я віддав вказівки на підготовку частин до підвищення готовності та готовності бути в повному спорядженні, але без боєприпасів і техніки. Люди планувалися бути залучені на охорону громадських об'єктів і військових об'єктів ", - зауважив Ільїн.

Він підкреслив, що після підписання угоди між Януковичем і опозицією була дана команда на відбій антитерористичної операції і підвищеної боєготовності.

Як повідомляв УНН, Оболонський районний суд Києва розпочав допит колишнього командувача Військово-морських сил України Юрія Ільїна в справі за звинуваченням у державній зраді екс-президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, на попередньому засіданні 18 квітня суд допитав як свідка народного депутата Михайла Добкіна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ціни на нафту зросли до найвищого рівня з 2014 року

     • 9480 переглядiв

    ГПУ передала до суду справу Лавриновича

     • 20012 переглядiв