ukenru
pyl-z-sakhary-v-ukraini-perevyshchennia-dopustymoi-kontsentratsii-ne-fiksuiut

Пил з Сахари в Україні: перевищення допустимої концентрації не фіксують

 • 25662 переглядiв

Пил з пустелі Сахара поширюється над Україною, створюючи ефект туманного неба, але його концентрація не перевищує допустимих рівнів, а найближчими днями прогнозують дощі, які покращать якість повітря.

Україною шириться пил з пустелі Сахара, але його концентрація не перевищує допустимих рівнів, а найближчими днями прогнозують дощі, які покращать якість повітря, повідомили у понеділок у ДСНС України, пише УНН.

01.04.24, 10:17 • [views_0]

Деталі

На вихідних на територію нашої держави, як зазначається, прийшло дуже тепле повітря африканського походження, середня добова температура перевищила норму на 5-12 °C. Разом з цим теплом з північної частини Африки переноситься і пил. Він створює ефект затуманеного неба, може спостерігатися імла.

"За даними Укргідрометцентру, концентрації пилу не перевищують гранично допустимих норм. Найближчої доби така ситуація утримається у більшості областей, лише на заході завтра вдень прогнозуються дощі. 3-4 квітня дощі пройдуть на більшій частині території країни, якість повітря поліпшиться", - повідомили у ДСНС у Telegram.

01.04.24, 13:56 • [views_0]