raptovyi-snihopad-obrushyvsia-na-tsentralnu-yevropu-ta-balkany-pislia-vesnianoi-speky

Раптовий снігопад обрушився на Центральну Європу та Балкани після весняної спеки

 • 27996 переглядiв

Після надзвичайно спекотної ранньої весни, коли температура сягала 30°C, у деяких частинах Центральної Європи та Балкан, включаючи Австрію, Хорватію, Румунію, Боснію і Герцеговину та Сараєво, випав сніг.

У Центральній Європі та на Балканах випав сніг. Раніше жителі цих країнах зіткнулися з незвично спекотною ранньою весною, коли температура повітря сягала 30°C. Про це УНН пише з посиланням на Euronews.

Деталі

З вівторка в деяких районах Австрії йде сніг, хоча ще у вихідні температура повітря перевищувала 30°C. Сніг випав, зокрема, на гірському перевалі Паксаттель у Каринтії. Сталося кілька аварій, на багатьох дорогах від водіїв вимагають надягати ланцюги проти ковзання. В екстрених службах побоюються, що навантажені снігом дерева впадуть на дороги та лінії електропередач.

Сніг також випав у Хорватському Загір'ї. Сніг із дощем йшов місцями по всій країні. Жителі сподіваються уникнути заморозків, які можуть зашкодити фруктовим деревам, що цвітуть зараз.

Циклон і холодне повітря з Балтійського моря та Скандинавії принесуть нестабільну погоду з дощами і заморозками - синоптик15.04.24, 10:39

Після двох днів спеки температура повітря в Румунії різко впала майже на 20°C. У місто Клуж-Напока на північному заході країни прийшла справжня зима. Якщо у вівторок стовпчики термометрів показували 25°C, то в середу - вже 4°C.

Снігом вкрилися і гірські райони Боснії та Герцеговини, а також столиця країни Сараєво. При цьому раніше температура тут сягала майже 30°C, що нехарактерно для весни на Балканах.

Нагадаємо

Кліматологи вважають, що подібні погодні контрасти посилюються через глобальне потепління. При цьому, хоча за висновками Всесвітньої метеорологічної організації, 2023 рік був найтеплішим з початку світових вимірювань, 2024 рік може бути ще теплішим.

Екстремальні погодні умови названі головною загрозою для продовольчої безпеки ЄС у звіті Єврокомісії17.04.24, 18:16 • [views_0]

Популярні

Новини по темі