rf-ne-vidaye-eks-berkutivtsiv-pid-privodom-zagrozi-natsbezpetsi

РФ не видає екс-беркутівців під приводом загрози нацбезпеці

 • 16678 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Російська Федерація не видає Україні екс-беркутівців, мотивуючи це загрозою власній національній безпеці, а колишніх керівників держави — через начебто політичні мотиви їх переслідування. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає кореспондент УНН.

“Більшість правоохоронців і керівництва держави втекли, і є підтверджена інформація, що вони у Російській Федерації. Нами направлено запити на видачу, але не тільки російська сторона відмовляє у видачі, а і вручати повідомлення про підозру Генеральна прокуратури Російської Федерації відмовляється, посилаючись на загрозу національній безпеці. А по високопосадовцях — також відмовляють, посилаючись на політичні мотиви переслідування”, — сказав Горбатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відмовила Україні офіційно в екстрадиції 21 екс-беркутівця - ГПУ

Нагадаємо, колишньому командиру полку київського “Беркуту” Сергію Кусюку, якого помітили під час мітингу в Москві 12 червня, повідомлено про підозру у семи кримінальних провадженнях.

Як повідомляв УНН, у березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали і заарештували екс-співробітників “Беркута” Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській в Києві 20 лютого.

У жовтні 2014 року екс-командир роти “Беркута” Д.Садовник, який знаходився під домашнім арештом, утік. Водночас С.Зінченко та П.Аброськін наразі перебувають під вартою.

На сьогодні Святошинський райсуд Києва розглядає кримінальне провадження щодо п’яти екс-беркутівців: Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янишевського, обвинувачених у розстрілі активістів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    РФ не видає екс-беркутівців під приводом загрози нацбезпеці

     • 16678 переглядiв

    Сурогатна горілка "заполонила" столицю

     • 7726 переглядiв