rishennya-za-konstitutsiynimi-skargami-povinni-zmenshiti-zvernennya-ukrayintsiv-do-yespl-shevchuk

Рішення за конституційними скаргами повинні зменшити звернення українців до ЄСПЛ – Шевчук

 • 8561 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Рішення Конституційного суду України за конституційними скаргами мають зменшити кількість звернень українців до Європейського суду з прав людини. Про це сьогодні сказав голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук під час зустрічі-діалогу зі студентами, аспірантами, викладачами юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, передає кореспондент УНН.

"Є певні надії з боку Ради Європи, що Конституційний суд України в діалозі з Європейським судом будуть захищати права людини і права людини будуть захищені безпосередньо в Україні, замість того, щоб "ганяти" наших людей у Страсбург. У нас дуже багато системних проблем, і ці проблеми можуть бути вирішені на місці, в Україні", - сказав він.

Голова КСУ нагадав, що для виконання рішень ЄСПЛ в Україні потрібно здійснити три дії: виплатити справедливу компенсацію, вжити заходів індивідуального (поновлення справи і новий її розгляд) та загального характеру (змінити практику застосування законодавства, щоб далі не було порушень стосовно громадян).

"І саме в цьому моменті є точка дотику конституційної скарги з Європейським судом з прав людини. Бо якщо ми через свої рішення чи належну аргументацію знімаємо проблеми, які в нас є у Страсбурзі, то тоді це дуже ефективно. І тут є перспективи для того, щоб розвантажити і страсбурзьку систему, і захисти людей в Україні", - вважає С.Шевчук.

Нагадаємо, Конституційний суд України ухвалив регламент суду, яким визначається організація його роботи та правила процедури розгляду скарг.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На виплату військових пенсій спрямували 2,7 млрд грн

     • 10653 переглядiв

    Гройсман збирається піти на фінал Ліги чемпіонів

     • 9771 переглядiв