robotodavtsi-prosyat-uryad-prishvidshiti-pidpisannya-rishennya-pro-pereglyad-mrts-na-alkogol

Роботодавці просять уряд пришвидшити підписання рішення про перегляд МРЦ на алкоголь

 • 9294 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Федерація роботодавців України (ФРУ -ред.) звернулася до Уряду з проханням прискорити підписання та оприлюднення постанови КМУ (Кабінет міністрів України - ред.) "Про внесення змін у додаток до постанови КМУ від 30 жовтня 2008 р. № 957", яка передбачає перегляд мінімальних цін на алкогольні напої. Про це йдеться на порталі Федерації, передає УНН.

Нагадаємо, дану постанову було прийнято 5 вересня 2018 року на засіданні Кабміну. Зазначене коригування мінімальних цін (мінімальні роздрібні ціни - МРЦ - ред.) є наслідком зміни складових ціни, таких як податки (ставки акцизного податку), вартість комплектуючих та сировини.

"Зокрема, з 1 січня 2018 року підвищено ставки акцизного податку на коньяк на 20 % з 105,80 грн до 126,96 грн за 1 літр 100 % спирту. Вартість спирту для виробництва алкогольних напоїв зросла на 5,3% з 01.01.2018 р. Вартість склотари за 2017 рік збільшилася на 50%, комплектуючих – на 15% тощо", - зазначили у Федерації.

Вчасний перегляд мінімальних цін на алкогольні напої дозволяє забезпечувати надходження до державного та місцевих бюджетів, вважають роботодавці.

"Адже це позбавляє суб’єктів господарювання, які мають на меті мінімізацію сплати податкових зобов’язань, можливості продавати алкоголь за ціною нижче витрат на їх виробництво, реалізацію та податки. Прийняття постанови підтримано основними національним виробниками алкогольної продукції, як такої, що створить сприятливі умови для забезпечення стабільності та зростання виробництва у галузі, збереження і створення нових робочих місць, насичення ринку якісною легальною продукцією, зростання надходжень до державного та місцевих бюджетів", - йдеться у зверненні ФРУ.

Експерти Федерації також наголошують, що постанова дозволить збільшити надходження тільки від акцизного податку до бюджетів усіх рівнів на понад 1 млн грн щодня та сприятиме зменшенню нелегального сектору виробництва і реалізації алкогольної продукції.

Нагадаємо, як писав УНН, економісти назвали перегляд МРЦ обґрунтованим.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 105084 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 101345 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 96910 переглядiв

    Новини по темі

    У житловому будинку на Вінниччині прогримів вибух

     • 10224 переглядiв

    Помер колишній прем'єр-міністр України Віталій Масол

     • 13278 переглядiв

    Аварія порома в Танзанії: кількість загиблих зросла

     • 7900 переглядiв

    На Кіровоградщині судитимуть 27 учасників рейдерської атаки

     • 9706 переглядiв

    Під Києвом жінка збувала наркотики у презервативах

     • 11520 переглядiв

    В Україні заборонили відомий антисептик

     • 22970 переглядiв