rosiiany-posylyly-ipso-z-dyskredytatsii-koordshtabu-z-pytan-povodzhennia-z-polonenymy

росіяни посилили ІПСО з дискредитації Коордштабу з питань поводження з полоненими

 • 23093 переглядiв

росіяни активізували дезінформаційні кампанії з метою дискредитації українського Координаційного центру з питань поводження з військовополоненими, поширюючи неправдиві заяви про викуп полонених українських солдатів за гроші.

російська пропаганда активізувала інформаційно-психологічні операції для  дискредитації Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Спекулюють на темі українських військовополонених. Про це УНН повідомляє із посиланням на Коордштаб.

Посилилися російські інформаційно-психологічні операції, однією з цілей яких є дискредитація Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

- йдеться у повідомленні.

Зокрема, росіяни спекулюють на темі нібито можливості "викупу" українських оборонців з російського полону за гроші або внесення полоненого військовослужбовця у вигадані "списки на обмін". 

У Кордштабі наголошують, що зловмисники регулярно намагаються ввести в оману рідних та близьких оборонців, шахрайським способом виманюючи в них кошти нібито за повернення полонених з ворожої неволі. 

Правоохоронці відстежують та затримують злочинців, проте шахраї продовжують знаходити нових жертв серед родин полонених воїнів. 

Закликаємо бути обережними при спілкуванні з анонімними особами, довіряти лише офіційній інформації від уповноважених українських установ і не піддаватися на ворожі провокації

- вказали в Координаційному штабі.

"Ворог поширює ІПСО щодо наступу на півночі. Реальної загрози немає" - начальник Сумської МВА14.02.24, 10:41

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі