rosiyani-zminili-taktiku-vedennya-boyovikh-diy-ta-dumayut-pro-oboronu-zelenskiy-vkazav-na-novu-khvilyu-viyni

росіяни змінили тактику ведення бойових дій та думають про оборону: Зеленський вказав на нову хвилю війни

 • 353916 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. росія змінила тактику ведення бойових дій та наразі думає про оборону рубежів тимчасово захоплених територій, заявив в інтерв’ю фінським, норвезьким та данським журналістам Президент Володимир Зеленський, додавши, що зараз починається друга хвиля війни, передає УНН.

Деталі

Президент наголошує, що російське військо демотивоване та не хоче воювати. Окупанти щодня втрачають мотивацію, бояться ЗСУ, а також бояться того, що їх розстріляє власне керівництво при спробах втекти з поля бою.

Цитата

“Чому вони бояться? Тому що вони це бачили. Вони розстрілюють своїх людей. Ну що ж, вони нам допомагають, що я можу тут сказати. Це їх вибір – вони обрали війну і прийшли до нас. Я вважаю, що щоденно вони будуть все більш слабшими, а в нас буде все більше шансів. Вони вже змінили тактику. Вони вже думають про оборону окупованих ними територій. Це вже інша хвиля цієї війни. Це не проста хвиля і для нас. Ми розуміємо, що їх наполегливість на полі бої – те, що було на початку – розбито нашими силами. І сьогодні вони окопуються, як то кажуть, роблять оборонні рубежі, тощо. Це буде складно для нас, буде дуже непросто. Але це вже друга частина. Це частина, у якій ми збираємося забрати ініціативу в цій війні”, – заявив Президент.

Деталі

Він додав, що контрнаступ принесе багато жертв серед російських військ, які щодня зменшуються. Військово-політичне керівництво рф зараз набирає в армію тих, хто не має військового досвіду, а є цивільними громадянами.

“Те, що вони набирають якихось людей, які не вміють воювати – це не про війська, це про їх народ. Їм не шкода втрачати свої життя, це їх вибір. Вони обрали керівника, а він обрав залишити цих людей в українській землі. Але їх військо демотивовано. Там є ще деякі групи людей, у яких мотивація, але ми бачимо це. Ми чуємо, як вони щодня втрачають цю мотивацію”, – додав Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: будь-яка інформація у ЗМІ щодо контрнаступу не допомагає Україні у його підготовці

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі