ryukzaki-proti-futbolok-u-nabu-nazvali-7-vidminnostey-mizh-zakupivlyami

Рюкзаки проти футболок: у НАБУ назвали 7 відмінностей між закупівлями

 • 12216 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. У НАБУ назвали 7 відмінностей між закупівлями бюро та закупівлею рюкзаків для потреб МВС України, передає УНН.

Відповідна інфорграфіка розміщена на офіційній сторінці НАБУ у Facebook.

У НАБУ також наголосили, що інформація про те, що НАБУ нібито купувало спорядження у фіктивної компанії, причетної до розтрати понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України, не відповідає дійсності.

"НАБУ не мало і не має жодного контракту на закупівлю товару чи послуги із зазначеним ТОВ. Особа, яка представляла інтереси цього ТОВ в епізоді із закупівлею рюкзаків, дійсно брала участь у двох тендерах із закупівель, оголошених НАБУ.
У згаданих тендерах особа виступала від свого імені як приватний підприємєць (ФОП). У двох тендерах — з постачання 220 літніх сорочок під бронежелети та 42 спортивних костюмів — даний підприємець був визначений переможцем. З ним був укладений контракт", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, закупівлі НАБУ проводилися у форматі відкритого тендеру в системі державних закупівель ProZorro, з дотримання всіх вимог законодавства.

"За результатами проведених тендерів ціну закупівлі знижено порівняно з очікуваною. Зокрема, економія при закупівлі сорочок склала 35%, спортивних костюмів —38%. Загальний розмір економії склав близько 280 тис грн.
Наголошуємо, що приватний підприємець на момент проведення відкритого тендеру з закупівлі (у лютому 2017) не перебував у статусі підозрюваного у кримінальному провадженні НАБУ, відтак конфлікту інтересів, який міг би вплинути на результати тендеру чи хід досудового розслідування, не було", - йдеться у повідомленні.

У бюро додали, що закуплені товари були поставлені НАБУ своєчасно, в повному обсязі. За своїми характеристиками товар повністю відповідав технічним, якісним та кількісним характеристикам, обумовленим у предметі закупівлі при оголошенні тендеру.

Крім того, у прес-службі додали, що Національне Бюро готове надати матеріали, що засвідчать прозорість та конкурентність закупівлі.

Раніше Ситник прокоментував продаж спортивних костюмів НАБУ фігурантом "справи рюкзаків".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Глава Пентагону прибуде до Європи 6 листопада

     • 5548 переглядiв

    Поліція Києва та області 10 днів працюватиме у посиленому режимі

     • 10754 переглядiв

    Пучдемон заявив, що не збирається ховатися від правосуддя

     • 5514 переглядiв