sbu-poperedila-kontrabandu-istorichnikh-tsinnostey-do-rosiyi

СБУ попередила контрабанду історичних цінностей до Росії

 • 10344 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У Херсоні співробітники Служби безпеки України попередили контрабанду до країни-агресора колекції культурних цінностей. Про це повідомляє прес-служба СБ України, передає УНН.

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру скуповував у місцевих колекціонерів предмети старовини для перепродажу за кордон. За інформацією СБУ покупців чоловік підшуковував серед своїх знайомих та на спеціалізованих Інтернет-аукціонах", - йдеться у повідомленні.

Зловмисника було затримано в одному із поштових відділень під час відправки до РФ колекції старожитностей, за яку зловмисник планував отримати тисячу доларів США.

Вилучені предмети старовини відносяться до періоду VІІ ст. до н.е. – ХV ст. н.е., мають велику історичну цінність й не підлягають вивезенню за кордон без відповідного державного дозволу.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 (Замах на злочин та контрабанда – ред..) Кримінального кодексу України зловмиснику оголошено про підозру. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у Тернопільській області ліквідували схему незаконної реалізації фальсифікованих підакцизних товарів, організовану одним із місцевих жителів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ попередила контрабанду історичних цінностей до Росії

     • 10344 переглядiв

    У Польщі в ДТП загинув український журналіст

     • 13027 переглядiв

    Через ожеледицю на дорозі перекинувся бензовоз

     • 11438 переглядiв

    Росіяни купуватимуть яйця по 9 штук внаслідок подорожчання

     • 12556 переглядiв

    Курсанта вишу МВС судитимуть за смертельну ДТП

     • 10131 переглядiв