spravu-lavrinovicha-rozglyadatime-podilskiy-raysud-kiyeva

Справу Лавриновича розглядатиме Подільський райсуд Києва

 • 9318 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Кримінальне провадження щодо колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича розглядатиме Подільський районний суд Києва. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

"Досить оперативно, упродовж місяця, визначено підсудність у кримінальному провадженні відносно колишнього міністра юстиції України", - повідомили у департаменті.

У підрозділі ГПУ нагадали, що 18 квітня цього року скерували до Печерського районного суду столиці обвинувальний акт щодо колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича, який обвинувачується у вчиненні за попередньою змовою дій, направлених на захоплення колишнім Президентом України державної влади (ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України).

Печерським районним судом міста Києва встановлено, що більшість суддів, які фактично відправляють правосуддя, здійснювали розгляд процесуальних документів у вказаному кримінальному провадженні як слідчі судді на стадії досудового розслідування, у зв’язку з чим відсутня можливість утворити склад суду у цій судовій справі, вказали у департаменті.

"Апеляційним судом міста Києва за результатами розгляду відповідного подання, 21 травня 2018 року підсудність вказаного кримінального провадження визначено за Подільським районним судом міста Києва", - повідомили у підрозділі ГПУ.

Нагадаємо, 17 квітня захисту екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича вручили обвинувальний акт у справі повернення до Конституції 1996 року.

У грудні 2017 року Департамент спецрозслідувань ГПУ завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича стосовно повернення до Конституції 1996 року.

Лавринович повідомляв, що за його зверненням НАБУ розпочало кримінальне провадження, в якому фігурують слідчий, прокурор Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України та суддя Печерського районного суду Києва, стосовно притягнення його як завідомо невинної особи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Справу Лавриновича розглядатиме Подільський райсуд Києва

     • 9318 переглядiв

    Нетверезий водій побив патрульного у Кропивницькому

     • 8084 переглядiв

    На кордоні із Словаччиною тимчасово обмежать рух вантажівок

     • 11862 переглядiв

    Взяти Савченко на поруки виявила бажання 51 особа

     • 14446 переглядiв

    Розпилення газу у школі в Харкові: діти втрачали свідомість

     • 17035 переглядiв

    У столиці триває будівельний бум

     • 11773 переглядiв

    Савченко заявила, що у неї три безкоштовних адвокати

     • 10074 переглядiв