ssha-mayut-dati-ukrayintsyam-vse-scho-yim-potribno-schob-peremogti-palata-predstavnikiv

США мають дати українцям "все, що їм потрібно, щоб перемогти " - Палата представників

 • 462524 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Республіканець від Техасу Майкл МакКол, який очолює комітет із закордонних справ Палати представників США, сказав, що Сполучені Штати мають дати українцям "все, що їм потрібно, щоб перемогти", інформує УНН.

Цитата

"Ми не можемо чекати", - сказав Маккол, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки в Німеччині. Він повторив заклик України надати західні винищувачі та досконаліше озброєння перед наступом росії.

"Час помиляється лише на боці путіна. Його мета - відстрочити це якомога довше з багатьох причин", - заявив Маккол, попередивши, що "що швидше ми зможемо довести справу до кінця, то краще".

Коли його запитали, чи вважає він, що новий наступ росіян уже почався, Маккол відповів: "Я справді думаю, що він скоро почнеться. Я знаю, що новий генерал, якого поставив путін, має розпочати великий наступ".

Далі він продовжив: "путін справді дивиться на дати. Я думаю, що 24 лютого, річниця може бути наміченою датою. Ми тільки-но почули від Верховного головнокомандувача із союзниками на приватному брифінгу, що дата цього наступу може бути пізня весна".

Маккол сказав, що на згаданій зустрічі він запитував про додаткові літаки для України, і генерал армії США Крістофер Каволі, головнокомандувач об'єднаними силами НАТО, "погодився з цією оцінкою, а також з артилерією більшої дальності для поразки іранських безпілотників".

Коли його запитали, чи він вірить, що зможе отримати ще один раунд фінансування для України в цьому Конгресі, Маккол відповів: "Я вірю в це, тому що є вкрай ліві та вкрай праві, які не згодні з цим конфліктом і допомагають Україні перемогти у цій боротьбі за демократію та свободу, але більшість, як і раніше, підтримує ці зусилля."

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі