ssha-ta-filippiny-rozpochaly-navchannia-za-uchastiu-16-tys-viiskovosluzhbovtsiv

США та Філіппіни розпочали навчання за участю 16 тис. військовослужбовців

 • 137925 переглядiв

Сполучені Штати і Філіппіни розпочали щорічні військові навчання "Балікатан 2024" за участю 16 000 військовослужбовців, які відпрацьовують тактику інформаційної війни, морської безпеки та інтегрованої протиповітряної і протиракетної оборони на тлі зростання напруженості в регіоні.

США та Філіппіни розпочали проведення щорічних військових навчань Balikatan 2024 на тлі напруження, що росте, у Південнокитайському морі Про це повідомив телеканал ABS-CBN News, передає УНН.

Деталі

Мета збройних сил, заради якої ми існуємо, - це насправді підготовка до війни. Не варто прикрашати, якщо ми не підготуємося, це надасть ведмежу послугу країні

наводить телеканал слова прес-секретаря Balikatan 2024 Майкла Логіко.

Філіппінський військовослужбовець зазначив, що вперше навчання пройдуть за межами територіальних вод Філіппін, приблизно за 22 км від філіппінської берегової лінії.

ABS-CBN News також повідомив, що США розмістили зенітні керовані ракети SM-6 на Філіппінах, проте прес-секретар Balikatan 2024 зазначив, що ця зброя не буде використана під час навчань.

Як зазначив телеканал, філіппінська берегова охорона вперше приєднається до маневрів, у ході яких буде відпрацьовано реакцію на збройне захоплення острова в провінції Палаван, розташованої неподалік островів Спратлі в ЮКМ, права на які оспорюють Китай та Філіппіни, а також Бруней, В'єтнам та Малайзія.

Доповнення

Навчання пройдуть у північних філіппінських провінціях Кагаян та Батанес, розташованих менш ніж за 300 км від Тайваню. Учасники Balikatan 2024 відпрацюють також тактику ведення інформаційної війни, гарантування безпеки на морі та комплексної протиповітряної та протиракетної оборони.

У навчаннях, які триватимуть до 10 травня, візьмуть участь близько 11 тис. американських та близько 5 тис. філіппінських військовослужбовців, а також австралійські та французькі військові. 14 країн Азії та Європи приєднаються до них як спостерігачі. Філіппіни планують запросити Японію взяти участь у маневрах Balikatan 2025 року.

Стартували литовсько-польські військові навчання з оборони Сувальського перешийку22.04.24, 02:25

Популярні

Новини по темі

У 2024 році Німеччина збільшила військові постачання Україні

 • 129020 переглядiв

Республіканці погрожують Джонсону відставкою – CNN

 • 124210 переглядiв

Хакери роками крали технічні дані у Volkswagen

 • 33241 переглядiв

На кордоні з Польщею проблеми з оформленням вантажівок

 • 34626 переглядiв

У Туреччині затримали 36 підозрюваних у зв'язках із ІД

 • 26344 переглядiв

Tesla розкрила подробиці про нову спортивну версію Model 3

 • 23647 переглядiв