sud-vyznav-dubinskoho-vynnym-u-diiakh-v-umovakh-konfliktu-interesiv-yoho-vnesut-v-reiestr-koruptsioneriv-nazk

Суд визнав Дубінського винним у діях в умовах конфлікту інтересів, його внесуть в реєстр корупціонерів - НАЗК

 • 26019 переглядiв

Суд визнав народного депутата Олександра Дубінського винним у конфлікті інтересів, зобов'язав його сплатити штраф та внести до реєстру корупціонерів.

Печерський районний суд Києва на підставі матеріалів Національного агентства з питань запобігання корупції визнав винним народного депутата Олександра Дубінського у порушенні встановлених законом вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Суд зобов’язав його сплатити штраф, а також Дубінського буде внесено до реєстру корупціонерів, повідомляє НАЗК, передає УНН.

Деталі

13 березня 2024 року Печерський районний суд міста Києва на підставі матеріалів НАЗК визнав винним народного депутата України у порушенні встановлених законом вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Крім того, суд зобов’язав його сплатити штраф

- йдеться в повідомленні. 

Після набрання рішенням законної сили відомості стосовно Олександра Дубінського буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Доповнення

У листопаді НАЗК склало протокол за фактами реалізації Олександром Дубінським депутатських повноважень в умовах реального конфлікту інтересів.

 Нагадаємо

У серпні 2023 року Дубінському повідомили про підозру у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування. Слідство встановило, що народний депутат отримав дозвіл залишити Україну під цим приводом та самостійно покинув країну 27 червня 2023 року.

Своєю чергою батько нардепа самостійно виїхав за кордон 26 червня 2023 року, а потім повернувся до України 11 липня 2023 року. Сам нардеп повернувся до України лише 27 липня 2023 року.

Правоохоронці отримали інформацію, що під час перебування за кордоном народний депутат встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. 

У листопаді УНН з власних джерел стало відомо, що нардепу Олександру Дубінському оголосили про підозру у державній зраді. 

Популярні

Новини по темі

Удар рф по Вовчанську: попередньо, одна людина постраждала

 • 27236 переглядiв