tristoronnya-zustrich-schodo-gazu-vidbudetsya-sogodni-u-bryusseli

Тристороння зустріч щодо газу відбудеться сьогодні у Брюсселі

 • 9026 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Чергова тристороння зустріч щодо газу України, Єврокомісії і Росії відбудеться у п'ятницю в Брюсселі, передає УНН.

Участь у зустрічі, як очікується, візьмуть міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик, віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович та міністр енергетики Росії Олександр Новак.

О.Новак раніше повідомляв, що на тристоронній зустрічі у Брюсселі планується обговорення питання щодо доповнень до контракту щодо постачання газу в Україну.

Говорячи про тристорнню зустріч, І.Насалик зазначав, що українську сторону цікавить питання цінової газової політики.

При цьому у "Нафтогазі" заявили, що Україна не може купувати газ у ПАТ "Газпром" без підписання додаткової угоди до чинного контракту з російською компанією чи тристоронньої угоди з Євросоюзом та РФ.

Перед засіданням М.Шефчович скоординував позиції з українським Президентом П.Порошенком "на шляху підвищення безпеки постачання енергоносіїв в Україну та ЄС".

Як повідомляв УНН, регулярні тристоронні консультації між Росією, ЄС і Україною про постачання газу в Україну і транзиту в Європу почалися в травні 2014 року, після того, як Росія скасувала знижку на газ для України. Влітку 2014 року "Газпром" перейшов на режим поставок за передоплатою.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Затори у Києві сягнули п’яти балів

     • 7924 переглядiв

    Бойовики знову обстріляли КПВВ “Мар’їнка”

     • 7868 переглядiв