u-kharkovi-zasudili-mayora-z-kabinetu-yakogo-vistribnuv-zatrimaniy

У Харкові засудили майора, з кабінету якого вистрибнув затриманий

 • 9934 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Апеляційний суд Харкова визнав винним майора міліції за перевищення службових повноважень і засудив його до 4 років позбавлення волі, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби прокуратури Харківської області.

За інформацією прес-служби, прокуратура області оскаржила в апеляції умовний вирок майору міліції.

Влітку 2012 року правоохоронець, як поінформували у відомстві, працюючи в одному з райвідділів міліції Харкова, брав участь у оперативно-розшукових заходах у справі за фактом збуту наркотичних засобів.

"Майор примусово доставив нібито підозрюваного у справі до райвідділу та утримував там понад 14 годин без будь-якого процесуального статусу та оформлення. Правоохоронець взагалі нікому не повідомив про місце знаходження чоловіка та не склав ніяких документів про затримання. Провівши ніч та ранок у райвідділку, затриманий почав проситися в туалет. У вбиральні він відчинив вікно та вистрибнув з 4 поверху. Була це спроба самогубства чи втечі, слідству встановити не вдалося. На суді потерпілий сказав, вчинив так "з відчаю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі прокуратури, апеляційний суд визнав правоохоронця винним у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 КК України), та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.

Крім того, правоохоронця позбавили спеціального звання "майор міліції" та зобов'язали сплатити 150 тис. грн морального відшкодування.

Як повідомляв УНН, на Донеччині суд арештував прокурора, який раніше був бойовиком "ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Міноборони збільшить закупівлю протитанкових комплексів

     • 9099 переглядiв

    Президент звільнив начальника управління СБУ на Луганщині

     • 10855 переглядiв