u-kontaktniy-grupi-virishili-zvernutisya-do-misiyi-oon-za-poserednitstvom-dlya-verifikatsiyi-vidmovi-lyudey-povertatisya-v-ordlo-dopovneno

У контактній групі вирішили звернутися до місії ООН за посередництвом для верифікації відмови людей повертатися в ОРДЛО (доповнено)

 • 10284 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. У гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі вирішили звернутися до моніторингової місії ООН з прав людини для посередництва місії в процедурі верифікації відмови громадян від переміщення на територію ОРДЛО в рамках звільнення заручників. Про це повідомила прес-секретар представника України у контактній групі Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Ми продовжили роботу зі звільнення заручників. У рамках гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи було прийнято рішення звернутися до моніторингової місії ООН з прав людини з проханням про те, щоб представники місії стали посередниками в процедурі верифікації відмови громадян, які відмовляються від переміщення на територію ОРДЛО в рамках обміну заручниками і хочуть залишитися на території, підконтрольній українській владі", - повідомила вона.

З її слів, українська сторона наполягає на тому, що "для прискорення процесу верифікації необхідно обов'язково залучити до цієї місії Міжнародний комітет Червоного Хреста".

Нагадаємо, контактна група щодо Донбасу завершила засідання у Мінську.

Українські Національні Новини

Політика