u-rf-nepoladki-an-148-viyavili-u-layneriv-ssj-100

У РФ неполадки Ан-148 виявили у лайнерів SSJ 100

 • 10479 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Неполадки, які вважають ймовірною причиною катастрофи літака Ан-148 в Підмосков'ї, виявили і у лайнерів Sukhoi Superjet 100. Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на телеграму Росавіації, яку розіслали керівництву авіакомпаній, операторам аеродромів та територіальним органам, передає УНН.

Повідомляють, що неполадки літака Ан-148, названі імовірною причиною катастрофи, яка забрала життя 71 людини, все частіше спостерігаються і у флагмана російського авіапрому Sukhoi Superjet 100.

За тиждень до катастрофи на проблеми з розбіжністю показань швидкості скаржилися пілоти "Аерофлоту".

У телеграмі Росавіації йдеться, що схожі проблеми знайшли у літаків SSJ 100 Аерофлоту 4-5 лютого в Москві. За два дні сильних снігопадів на цих лайнерах виявили сім таких неполадок, а з 2011 року - 14.

Однак Росавіація не поспішає вживати заходів до літаків, вважаючи коренем проблем погану роботу аеропортів.

Екіпажі відзначали розбіжність свідчень швидкості у командира повітряного судна та другого пілота. Інциденти відбувалися при розбігу для зльоту або на початковому етапі набору висоти. У всіх випадках екіпажі припиняли зліт або поверталися в аеродром вильоту.

При цьому, у Росавіації немає претензій до літака Sukhoi Superjet 100, але в той же час відомство вимагає звернути увагу на низьку якість підготовки льотного поля до прийому і випуску літаків.

Нагадаємо, літак Ан-148 рейсом "Москва - Орськ" розбився 11 лютого через кілька хвилин після зльоту з аеропорту "Домодєдово". Загинули всі, хто знаходився на борту, - 65 пасажирів і шість членів екіпажу.

Як повідомляв УНН, за даними МАК, катастрофа лайнера могло статися через невірних даних про швидкість польоту, викликаних обмерзанням приймачів повного тиску.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У РФ неполадки Ан-148 виявили у лайнерів SSJ 100

     • 10479 переглядiв

    Біля Європейської площі у Києві сталася пожежа

     • 11530 переглядiв

    У Львові горіло відділення "Сбербанку Росії"

     • 9920 переглядiв

    Випуск новин станом на 9 годину 14 лютого

     • 5012 переглядiв

    Україна скоротила запаси газу у ПСГ до 11,52 млрд куб. м

     • 9143 переглядiв

    Помер принц Данії Хенрік

     • 10492 переглядiв

    Світові ціни на нафту змінилися різноспрямовано

     • 8022 переглядiв