u-rf-poyasnili-chomu-polschi-ne-povernuli-ulamki-litaka-kachinskogo

У РФ пояснили, чому Польщі не повернули уламки літака Качинського

 • 16814 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Уламки Ту-154, під час аварії якого загинув президент Польщі Лех Качинський, залишаються в Росії, так як польська сторона ще не завершила розслідування, заявив РІА Новини посол у Варшаві Сергій Андрєєв, передає УНН.

Він заявив, що тема повернення до Польщі уламків президентського літака надмірно політизована, навколо неї штучно створюється підвищений ажіотаж. Також він зазначив, що польським слідчим та експертам на всіх етапах розслідування надавали повний доступ до матеріалів.

Посол пояснив, що за російським законодавством до завершення розслідування уламки повинні залишатися в розпорядженні слідства.

Нагадаємо, експерт підкомісії Міністерства національної оборони у справах повторного дослідження авіакатастрофи 10 квітня 2010 Франк Тейлор заявив, що ліве крило президентського літака, який розбився у Смоленську, було знищено в результаті внутрішнього вибуху.

Як повідомляв УНН, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 в Смоленську загинули 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качинський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму та Сенату, а також польського духовенства, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровський.

Українські Національні Новини

Новини Світу