u-syevyerodonetsku-rosiyani-za-naymanu-pratsyu-zamist-groshey-vidayut-yizhu-golova-vtsa

У Сєвєродонецьку росіяни за найману працю замість грошей видають їжу – голова ВЦА

 • 514214 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. В окупованому Сєвєродонецьку Луганської області росіяни видають найманим працівникам замість зарплати їжу. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, передає УНН.

Цитата

"Гуманітарна ситуація залишається досить складною, оскільки окупаційна влада так і не розпочала системне відновлення міста. Створено окремі острівки більш-менш можливого проживання. Разом з тим, місто не розпочало процес відновлення…Медичні проблеми залишаються, оскільки місто майже без повноцінної медичної допомоги. Те саме стосується і продуктів харчування, продуктів першої необхідності. Так, вони є, але ціни значно вищі, аніж в інших регіонах окупованої території, оскільки логістика ускладнена, і все ж таки, місто залишається майже останнім тиловим, куди звозять людей з Кремінної, Рубіжного, де ситуація для окупантів стає незручною", – розповів Олександр Стрюк.

Деталі

За словами керівника ВЦА, окупанти намагаються "створити картинку, що нібито надається гуманітарна допомога" та періодично туди її завозять, але у занадто маленьких кількостях.

"До того ж, є такі моменти, коли навіть тим робітникам, яких наймають серед місцевого населення, гуманітарними наборами видають оплату праці. Казати про те, що вони забезпечують місцеве населення всім, і не потрібно витрачати гроші – не варто. Зазвичай, якщо вони щось привозять, то це під якусь подію, репортаж, або приїзд якихось там “чиновників” з Луганська. Здебільшого, люди виживають з того, що є. Хтось намагається піти на заробітки", – додав Стрюк.

Доповнення

За даними Луганської ОВА, у Сєверодонецьку досі немає опалення, хоча мешканці отримують рахунки за компослуги. Діти через відсутність інтернету вимушені ходити до школи раз на тиждень.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський призначив Андрущенка першим заступником глави СБУ

     • 968679 переглядiв

    Окупанти обстріляли 3 громади Сумщини

     • 454123 переглядiв