ugorschina-nadaye-finansovu-dopomogu-ugorskomovnim-pidpriyemtsyam-ukrayinskogo-zakarpattya

Угорщина надає фінансову допомогу угорськомовним підприємцям українського Закарпаття

 • 8804 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Угорщина надає фінансову допомогу угорськомовним підприємцям українського Закарпаття, а також опікується реставрацією закарпатських палаців, заявив урядовий уповноважений міністр, відповідальний за співпрацю округу Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області Іштван Грежа. Про це повідомляє УНН з посиланням на інтерв’ю урядовця виданню Радіо Свобода

"Наступна велика програма – це економічна допомога. Стосується не тільки Закарпаття, але усього Карпатського басейну, де проживає угорська меншина. 3200 підприємців отримали фінансову безповоротну допомогу, і ми продовжуємо програму", - розповів Грежі.

За словами угорського урядовця, його відомство бажає допомогти реставрувати палац Ференца Ракоці у Берегові, який перебуває "у дуже поганому стані".

"У минулому році допомогли Ужгородському замку: профінансували ремонт кількох кімнат і постійну виставку про історію Закарпаття з IX століття до 1920 року", - зазначив він.

Нагадаємо, Угорщина офіційно змінила назву посади "уповноваженого по Закарпаттю". Іштван Грежа став "уповноваженим міністром, відповідальним за співпрацю округу Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області". 

Раніше повідомлялося, що за словами Іштвана Грежі, Угорщина прагне законослухняності своїх співвітчизників на українському Закарпатті. 

Також він зазначив, що Угорщина фінансує угорськомовних вчителів українського Закарпаття, а також школи та дитсадки, де є навчання угорською мовою.

Угорці, за інформацією "уповноваженого міністра", їдуть з українського Закарпаття через проблеми з медичним обслуговуванням.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині за минулу добу задокументовано 106 ДТП

     • 8038 переглядiв

    Кількість українських вишів зменшилася в 2018 році

     • 7872 переглядiв

    Уряд зберіг прогноз росту ВВП на 2018 рік на рівні понад 3%

     • 8162 переглядiв

    Заборону на в'їзд до Полтавської області зняли

     • 9806 переглядiв