v-putin-dozvoliv-zastosovuvati-silu-ta-strilyati-v-uvyaznenikh

В.Путін дозволив застосовувати силу та стріляти в ув’язнених

 • 11816 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який дає право співробітникам Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) застосовувати фізичну силу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю проти ув’язнених у в’язницях і слідчих ізоляторах. Відповідний закон за підписом Президента Росії опубліковано на Офіційному інтернет-порталі правової інформації, передає УНН.

Федеральний закон "Про внесення змін в Закон Російської Федерації "Про заклади та органи, які виконують кримінальні покарання у вигляді позбавлення волі" та Федеральний закон "Про утримання під вартою підозрюваних та обвинувачених у скоєнні злочинів" передбачає можливість застосування сили до ув’язнених у разі виникнення небезпеки для здоров’я і життя співробітників ФСВП.

Варто зазначити, що документ був внесений на розгляд Держдуми Росії у травні 2015 року.

Під час внесення поправок із Федерального закону депутати виключили норму, яка дозволяла співробітникам ФСВП застосовувати фізичну силу, зброю і спецзасоби за порушення режиму утримання, а також стріляти по великому скупченню людей, якщо можуть постраждати випадкові особи.

Держдума Росії ухвалила данний документ 21 грудня 2016 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Бойовики повторно обстріляли посольство РФ в Сирії

     • 8076 переглядiв

    СБУ викрила продаж сурогатного алкоголю на Одещині

     • 7137 переглядiв