v-ukraini-vidkynuly-vymohy-hruzii-pro-vydachu-chynovnykiv-chasiv-saakashvili-i-zaproponuvaly-svii-plan-normalizatsii-vidnosyn

В Україні відкинули вимоги Грузії про видачу чиновників часів Саакашвілі і запропонували свій план "нормалізації відносин"

 • 30998 переглядiв

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував план "нормалізації відносин" з Грузією, який включає звільнення Міхеїла Саакашвілі з в'язниці, припинення прямого авіасполучення Грузії з росією та запобігання ухиленню росії від санкцій, у відповідь на вимоги Грузії видати колишніх грузинських чиновників часів президентства Саакашвілі, які зараз обіймають посади в Україні.

Голова фракції "Слуга народу" в парламенті Давид Арахамія різко відреагував на вимоги грузинської влади видати урядовців часів президентства Саакашвілі і запропонував свій план "нормалізації відносин", передає УНН.

За словами Арахамії, "прокремлівська влада Грузії висуває якісь вимоги щодо видачі наших громадян для "нормалізації відносин".

"Якщо дійсно говорити про "нормалізацію", то для цього є план:

1. Випустити з в'язниці та повернути нашого громадянина Міхеіла Саакашвілі.

2. Припинити пряме авіасполучення з РФ, чого вимагає сам грузинський народ.

3. Припинити допомагати агресору ухилятися від санкцій", - зазначив Арахамія і додав, що після реалізації цього плану "нормалізація відносин відбуватиметься легко".

Контекст

Тбілісі запропонував українській владі видати "злочинців, які нині займають високі посади в українській владі". 

Йдеться про колишніх чиновників Грузії за часів президентства Михайла Саакашвілі, які зараз обіймають посади в Україні - на батьківщині після зміни влада їх засудила до різних термінів ув'язнення.

Приводом для заяви стала публічна поява колишнього міністра юстиції Зураба Адеішвілі — у складі офіційної делегації він відвідав Німеччину, як радник генпрокурора України.

Крім Адеїшвілі, у заяві також згадується Георгій Лорткіпанідзе, який обіймає посаду заступника голови Служби контррозвідки України.

Згодом стало відомо, що прокуратура Грузії направила до Бельгії та Німеччини запит на арешт та екстрадицію Зураба Адеїшвілі.

Популярні

Новини по темі

Іспанія вшанувала пам'ять жертв терактів 11 березня 2004 року

 • 26938 переглядiв