v-ukrayini-sud-poprosili-zaboroniti-diyu-49-partiy

В Україні суд попросили заборонити дію 49 партій

 • 15105 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов, автор якого просить забов’язати Міністерство юстиції анулювати реєстрацію 49 партій через їхню неактивність у політичному житті країни. Про це повідомляє прес-служба суду, передає УНН.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Міністерства юстиції України щодо ліквідації реєстрації низки політичних партій… У переліку партій позивач зазначив – Партію ветеранів Афганістану, Соціал-демократичну партію України, партії "Пора", "Єдність", "Кияни передусім" та інші. Загалом позивач просить про анулювання 49 реєстраційних свідоцтв політичних партій", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Мін'юсту щодо незвернення до суду з поданням про анулювання реєстрації свідоцтв політичних партій, які протягом 10 років не висували своїх кандидатів на президентських та парламентських виборах. Також позивач просить суд зобов’язати Міністерство юстиції звернутись до суду з відповідним поданням.

Наразі Окружним адміністративним судом міста Києва розглядається питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, Національне агентство з запобігання корупції виявило порушення у звітах за ІІ квартал цього року низки політичних партій щодо походження матеріально-майнових надбань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні суд попросили заборонити дію 49 партій

     • 15105 переглядiв

    У житловому будинку на Вінниччині прогримів вибух

     • 10224 переглядiв

    Помер колишній прем'єр-міністр України Віталій Масол

     • 13278 переглядiв

    Аварія порома в Танзанії: кількість загиблих зросла

     • 7900 переглядiв

    На Кіровоградщині судитимуть 27 учасників рейдерської атаки

     • 9706 переглядiв

    Під Києвом жінка збувала наркотики у презервативах

     • 11520 переглядiв