v-yanukovich-do-richnitsi-vtechi-zvernuvsya-z-listom-do-svitovikh-lideriv

В.Янукович до річниці втечі звернувся з листом до світових лідерів

 • 20284 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Колишній президент України Віктор Янукович до річниці своєї втечі звернувся до світових лідерів з листом, в якому розповів про своє бачення подій на Майдані, і запропонував заходи щодо "врегулювання ситуації", передає УНН з посиланням на РИА Новости.

Як зазначається, лист адресовано президентам Володимиру Путіну, Дональду Трампу, Франку-Вальтеру Штайнмайєру і Франсуа Олланду, канцлеру ФРН Ангелі Меркель, президенту Польщі Анджею Дуді, голові ПАРЄ Педро Аграмунту, Генсеку Ради Європи Турбйорну Ягланду, голові Європарламенту Антоніо Таяні.

"Хочу проінформувати вас про певні факти, які мали місце в Україні в лютому 2014 року... Цим подій необхідно дати об'єктивну правову оцінку, як в Україні, так і на міжнародному рівні", - написав В.Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР позбавила В.Януковича звання Президента України

Він висловив свою думку щодо виконання мінських угод.

"У разі невиконання нинішньою українською владою мінських угод, необхідно ініціювати проведення референдуму про статус Донбасу", - зазначив В.Янукович.

Також він запропонував включити в переговори в рамках "нормандського формату" представників "ДНР" і "ЛНР".

У листі В.Янукович закликає світових лідерів ініціювати створення спеціальної комісії Ради Європи для моніторингу розслідування злочинів, скоєних на Майдані.

Додамо, 22 лютого виповнюється три роки від ухвалення Верховною Радою постанови про "самоусунення" Віктора Януковича від президентства та призначення позачергових виборів глави держави. За постанову тоді проголосувало 328 депутатів.

"Президент України Віктор Янукович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки", - говориться в постанові.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Затори в Києві сягнули шести балів

     • 11679 переглядiв