v-yanukovich-vidmovivsya-brati-uchast-v-sudi-po-derzhavniy-zradi-i-vidklikav-advokativ

В.Янукович відмовився брати участь в суді по державній зраді і відкликав адвокатів

 • 8087 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Колишній президент України Віктор Янукович заявив, що не братиме участі в українському судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів. Про це він заявив в прямому ефірі програми "Час" на російському Першому каналі, передає УНН.

"Я не хочу брати участі в нібито змагальному процесі, підсумок якого заздалегідь визначений. Я прийняв рішення відкликати з процесу своїх захисників, в їх кваліфікації сумнівів немає, але в країні знищеного правосуддя, адвокати безсилі", - заявив він в ефірі програми "Час" на російському Першому каналі в середу.

Він підкреслив, що "не відчував ілюзій з приводу цілей і завдань, поставлених перед судом нинішньою владою, і знав, що вони за всяку ціну прагнутимуть їх досягти".

"Винести обвинувальний вирок, звинуватити мене по всіх минулих, нинішніх і майбутніх бідах України", - пояснив екс-президент України.

"Це не суд, а чистої води профанація. Для мого засудження в найкоротші терміни під тиском особисто громадянина Порошенко. Були прийняті спеціальні закони про заочний засудження. Це пряме порушення Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Крім цього на мої заяви про вимогу надання мені можливості прийняти участь в судовому процесі в режимі відеоконференції мені було відмовлено ", - підсумував президент-втікач.

Як повідомляв раніше УНН: ГПУ повідомила нові підозри В.Януковичу, В.Захарченку, О.Якименку у справі Майдану.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    БРІКС створив власну асоціацію музеїв

     • 6556 переглядiв

    Нацполіція планує запровадити гелікоптерні групи

     • 10120 переглядiв