vinischuvachi-dlya-ukrayini-premyer-finlyandiyi-utochnila-svoyu-zayavu

Винищувачі для України: прем'єр Фінляндії уточнила свою заяву

 • 280622 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін, уточнюючи заяву, яку вона зробила минулого тижня щодо літаків для України, сказала, що поки ніхто не обіцяв українській стороні винищувачі, але питання можна обговорити, передає УНН з посиланням на Yle.

Деталі

Як вважає прем'єр-міністр країни Марін, Фінляндія могла б обговорити передачу винищувачів Україні.

"Якою саме буде наша допомога? Це вирішуватимуть спільно всі інстанції, що відповідають за зовнішню і внутрішню безпеку нашої країни", – заявила Марін.

"Фінляндія поки що не ухвалювала жодних рішень, але я вважаю, що в нас є можливість обговорити це питання і взяти участь у спільних міжнародних зусиллях, спрямованих на допомогу Україні", - зазначила вона.

Марін наголосила, що поки ніхто не обіцяв українській стороні винищувачі. Однак, як вважає прем'єр-міністр, українці потребують важчого озброєння, щоб протистояти російській армії.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо також прокоментував дискусію про можливу передачу Україні винищувачів Hornet.

Президент Нііністьо вважає, що в питанні з винищувачами Hornet вирішальне значення мають вимоги оборони Фінляндії. Що буде з винищувачами Hornet після їхнього виведення з експлуатації – це вже наступне питання, зазначив він.

За словами Нііністьо, більш важливим питанням є постачання в Україну снарядів і патронів, а також інших боєприпасів з країн Європи.

"На мій погляд, країни разом із профільною промисловістю мають з'ясувати можливості посилити виробництво артилерійських снарядів. У них є першорядна потреба і попит", - вказав він.

Доповнення

Сили оборони Фінляндії не обговорювали можливу передачу винищувачів Hornet Україні, дискусію щодо цього підняла прем'єр-міністр країни Санна Марін, перебуваючи з візитом у Києві 10 березня. У ВПС країни заявили, що навіть якби винищувачі передали, навряд чи б висталило ресурсів для цього процесу.

Обговорення почалося після коментаря прем'єр-міністерки Санни Марін, який вона дала під час візиту до Києва. За словами Марін, можна було б обміркувати передачу Києву винищувачів, знятих з озброєння ЗС Фінляндії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Винищувачі для України: прем'єр Фінляндії уточнила свою заяву

     • 280622 переглядiв

    В Україні вдруге за день масштабна повітряна тривога

     • 457492 переглядiв

    У ВООЗ прогнозують закінчення пандемії COVID-19 вже у 2023 році

     • 844808 переглядiв

    «ТЕДІС Україна» перевіз 300 тонн гуманітарних вантажів

     • 608821 переглядiв