viyna-v-ukrayini-obiyshlasya-svitoviy-ekonomitsi-bilsh-nizh-1-6-trln-dolariv-doslidzhennya

Війна в Україні обійшлася світовій економіці більш ніж 1,6 трлн доларів - дослідження

 • 637905 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Згідно з дослідженням, опублікованим у вівторок Німецьким інститутом економіки, минулого року війна в Україні обійшлася світовій економіці в понад 1,6 трильйона доларів, інформує УНН.

Деталі

Згідно з дослідженням, глобальні виробничі втрати можуть становити ще близько 1 трильйона доларів у 2023 році.

Розрахунок моделі інституту ґрунтується на валовому внутрішньому продукті (ВВП). Основою для розрахунків та оцінок стали осінні прогнози Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Для цього фактичний розвиток ВВП у 2022 році та прогноз на 2023 рік були зіставлені з спочатку очікуваним розвитком без урахування війни в Україні наприкінці 2021 року.

Війна призвела до збоїв у постачанні та виробництві по всьому світу, йдеться в дослідженні. Крім того, різко зросли ціни на енергоносії. Інфляція різко зросла всюди, що призвело до зниження купівельної спроможності споживачів.

«Зважаючи на невизначені економічні перспективи, зростання вартості фінансування внаслідок підвищення відсоткових ставок у всьому світі та збільшення вартості капітальних товарів, компанії по всьому світу утримуються від своїх інвестицій», - йдеться у повідомленні.

На поточний рік автори дослідження очікують, що абсолютні втрати будуть дещо нижчими, ніж у 2022 році. Причина цього в тому, що передбачається пом'якшення на світових сировинних та енергетичних ринках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гаазі створили Міжнародний реєстр збитків України через війну

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні заборонили діяльність "Партії регіонів"

     • 489002 переглядiв

    У білорусі схвалили введення страти за держзраду

     • 393359 переглядiв

    Прем'єр Італії прибула до Києва

     • 528333 переглядiв