vuchich-viznannya-aneksiyi-krimu-oznachalo-b-pidtrimku-nezalezhnosti-kosovo

Вучич: визнання анексії Криму означало б підтримку незалежності Косово

 • 14030 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що визнання Криму російським означало б визнати незалежність Косово. Про це він заявив в інтерв'ю французькому виданню Le Monde, передає УНН.

"Якби ми це зробили, це б означало, що ми підтримуємо незалежність Косова. Але поставте себе на наше місце. Хто з постійних членів РБ ООН підтримує нашу територіальну цілісність? Росія. Чи можемо ми вистрілити собі в ногу?"- сказав А.Вучич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вучич наголосив на необхідності діалогу щодо Косова

Також в інтерв'ю він зазначив, що немає суперечності в поєднанні європейських прагнень Сербії і підтримці зв'язків з Росією.

"Ми хочемо зміцнити наші традиційні зв'язки з Росією, наше торговельне співробітництво. У військовому плані ми нейтральні. Але ми, звичайно, на європейському шляху... Володимир Путін ніколи нічого не говорив проти наших європейських амбіцій", - сказав він.

Нагадаємо, українська сторона інформувала Белград про участь сербських громадян в конфлікті на сході України на боці підтримуваних Росією бойовиків, але реакції сербської сторони на це не отримала.

Українські Національні Новини

Політика