yevrokomisiya-otsinit-kontrol-za-zdorovyam-ptitsi-v-ukrayini

Єврокомісія оцінить контроль за здоров'ям птиці в Україні

 • 7236 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Вчора, 11 червня, інспектори Європейської комісії розпочали аудит України з метою оцінки системи контролю здоров’я тварин. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, передає УНН.

Зазначається, що ЄС здійснює відповідний аудит у тих країнах, яким дозволено експортувати продукцію до європейських держав.

"Україна наразі перебуває в процесі адаптації законодавства до норм Європейського Союзу, зокрема в частині вимог до харчових продуктів та здоров'я тварин", - прокоментував перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук.

Він додав, що Держпродспоживслужба готова надавати всебічну допомогу з метою детального ознайомлення інспекторів Єврокомісії з питанням функціонування системи контролю здоров'я тварин.

Також повідомляється, що в рамках зустрічі сторони обговорили механізм контролю здоров’я птиці в Україні, діяльність і сферу повноважень Держпродспоживслужби та її територіальних органів, основні засади ветеринарного законодавства в Україні та вітчизняні вимоги до системи контролю здоров’я птиці.

Робота місії в Україні триватиме до 20 червня поточного року.

Нагадаємо, у березні поточного року місія Генерального директорату Європейської комісії з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів (DG SANTE) перевірила якість курятини найбільшого експортера країни - компанії "Миронівський хлібопродукт". Єврокомісія дійшла висновку, що продукція цієї компанії відповідає міжнародним стандартам FSSC 22000, ISO 22000 та BRC Food.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Єврокомісія оцінить контроль за здоров'ям птиці в Україні

     • 7236 переглядiв

    Політолог пояснив, чому нардепи генерують законодавчий спам

     • 11112 переглядiв

    У Дніпропетровській області у лікарні помер гірник

     • 8630 переглядiв

    НБУ розраховує на відновлення співпраці з МВФ до осені

     • 9495 переглядiв