yurinets-vr-zaklikaye-dudu-viddati-na-doopratsyuvannya-zakonoproekt-iz-zaboronoyu-banderizmu

Юринець: ВР закликає Дуду віддати на доопрацювання законопроект із забороною "бандеризму"

 • 7330 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Український парламент закликає президента Польщі Анджея Дуду повернути на доопрацювання законопроект про заборону "бандерівської ідеології". Про це розповіла народний депутат від БПП, співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща Оксана Юринець, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

Депутат розповіла, що сьогодні в порядку денному стоїть проект постанови про заяву ВР у зв’язку з ухваленням сеймом і сенатом Польщі змін до закону про Інститут національної пам’яті - Комісію з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів.

"Ми точно не маємо робити симетричні кроки, на "дурню відповідати дурнею". Ми - нація гідних людей, яка хоче, щоб нас поважали, тому цією заявою ми змушуємо поважати нас. Наші вчинки мають навчити сусідів поводитись з нами так само", - сказала О.Юринець.

Вона також зауважила, що зміни до закону про Інститут національної пам’яті ще не підписані президентом Польщі. "Думаю, що це завдяки спілкуванню з Президентом України. Також візит, який був в грудні, є результатом", - вказала нардеп.

"Нашою заявою ми закликаємо президента Польщі повернути на доопрацювання в сейм і сенат законопроект зміни до діяльності Інституту національної пам’яті. Аналогічні заяви вже зробили Канада, США, Ізраїль. Це яскравий приклад того, наскільки це небезпечна гра, яка вийшла за межі, і буде мати наслідки для самої Польщі", - зауважила О.Юринець.

Нагадаємо, ухвалені обома палатами польського парламенту зміни до закону про ІНП, які передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської" ідеології, викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Путін офіційно став кандидатом на виборах президента РФ

     • 10026 переглядiв

    Через ProZorroПродажі реалізовано майна на 6 млрд грн

     • 9272 переглядiв

    Адвокати Трампа порадили йому не йти на допит до Мюллера

     • 7537 переглядiв

    Випуск новин станом на 11 годину 6 лютого

     • 5249 переглядiв

    У Греції вибухнула саморобна бомба біля офісу Міноборони

     • 12659 переглядiв