zhitel-velikoyi-britaniyi-otrimav-dva-roki-umovno-za-zvalische-vidkhodiv

Житель Великої Британії отримав два роки "умовно" за звалище відходів

 • 8559 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Ірландський суд засудив 32-річного жителя графства Тайрон до двох років умовного терміну за екологічний збиток, нанесений звалищем незаконних відходів. Про це повідомляє BBC, передає УНН.

Йдеться про 32-річного Патріка Нугенте. Його недбале ставлення до навколишнього середовища привело до утворення звалища із 300 тоннами побутових відходів.

"Нугенте визнав себе винним в тому, що він забруднює навколишнє середовище і завдає шкоди здоров'ю людини", - йдеться в повідомленні.

Незаконний полігон був виявлений співробітниками Агентства з навколишнього середовища Північної Ірландії (NIEA).

Нагадаємо, порушення екологічного законодавства в частині неправильного поводження з відходами має в Україні масовий характер. Однак, покарання за такі порушення є символічними, тому окремі підприємці свідомо нехтують правилами, вказують експерти. Наприклад, у Кропивницькому компанія-утилізатор спалила небезпечні відходи посеред міста і отримала штраф за все на 1700 грн.

Раніше УНН повідомляв, що в грудні минулого року СБУ виявила у Запоріжжі масштабне звалище медичних відходів. Замість утилізації небезпечні відходи зберігалися на складах, провокуючи епідемію в місті.

У Мінприроди тим часом визнали, що в Україні відсутня система утилізації відходів.

Українські Національні Новини

Суспільство