Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Субота, 10 грудня 2016 12:52
youtube
Ексклюзив: Суспільство

І.Бартковський: самоперевіка – єдиний правильний шлях контролю за якістю продукції власного виробництва

І.Бартковський: самоперевіка – єдиний правильний шлях контролю за якістю продукції власного виробництва

Ігор Бартковський

Європейська практика “самоцензури”, — це коли виробники не бояться, а навпаки добровільно і відкрито йдуть на лабораторні тестування зразків власних продуктів харчування

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Якщо лише говорити на продукцію “хороша” та “якісна”, то вона від того кращою не стане. Задля гарантування високої якості продуктів харчування власного виробництва споживачу, підприємства повинні відкрито йти на експертизи та дослідження. “Самоцензура” обов’язково повинна бути, а ще краще, якщо вона буде проводитися на системній основі. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН вислови президент Асоціації виробників морозива та мороженої продукції в Україні Ігор Бартковський.

“Яким чином можна переконатися в якості продукції? Говорити, що продукція хороша? Вона від цього доброю не стане. Тому, самоперевірка — це, з моєї точки зору, єдиний правильний шлях. Це, коли підприємства не бояться, а відкрито йдуть на те, що їх продукцію в торговельній мережі надають держаним лабораторіям якості, таким наприклад, як „Укрмедпродстандарт“ чи Держпродспоживслужбі й в інші лабораторії — будь ласка, відбирайте зразки, перевіряйте і вказуйте нам, якщо ви знаходите якісь недоліки або невиконання вимог ДСТУ якості продукції”, — зазначив він.

За словами експерта, він особисто, як представник виробників продуктів харчування, підтримує “самоцензуру” в питаннях якості.

“Я тільки за! Більш того у нас є колегіальне рішення, винесене на збори всіх виробників (Асоціації, — ред.) про те, щоб регулярно на постійній основі 2 рази на рік забезпечувати перевірку якості продукції незалежними лабораторіями. Таким чином, ми самі себе переконуємо в тому, що продукція якісна і протистоїмо „чорному піару“, який іноді, на жаль, але існує.

Тому ось така перевірка продукції має право на життя, і ми її будемо підтримувати, і щорічно здійснювати такі перевірки”, — додав він.

Більше того, за словами І.Бартковського практика “самоцензури” — це європейська практика, коли є правильне ставлення до незалежних експертиз, коли підприємства не бояться, а навпаки добровільно і відкрито йдуть на лабораторні тестування зразків своїх же товарів.

“І це свідчить про те, що вони точно знаю, що не порушують жодні критерії при виробництві та випуску своєї продукції”, — резюмував експерт.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, виробники морозива одні з перших відгукнулися на заклик до “самоцензури” в питаннях якості своєї продукції.

Вони надали у відкритий доступ результати незалежних експертиз тестування зразків своїх товарів, зокрема, морозива, вареників та пельменів.

Нагадаємо, напередодні у ВРУ закликали виробників продуктів харчування до “самоцензури” в питаннях якості.

За словами експерта Н.Грюнвальд, практика “самоцензури” серед виробників харчової продукції поширена на Заході.

А на думку очільника Держпродспоживслужби В. Лапи, ті виробники продуктів харчування, які підуть шляхом публічного самоконтролю — вони матимуть перевагу серед споживачів.

Ті ж, які проти “самоцензури”, а саме публічних експертиз з якості, на переконання нардепа С. Тригубенка, мають автоматично потрапляти до “чорних списків” у споживачів.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...