Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Вівторок, 06 грудня 2016 02:51
youtube
Ексклюзив: Суспільство

Контроль за якістю продуктів має відбувати одночасно з боку споживача, виробника і держави — О.Рубан

Контроль за якістю продуктів має відбувати одночасно з боку споживача, виробника і держави — О.Рубан

Для максимальної реалізації захисту прав споживачів необхідно, на думку фахівця, щоб контроль якості продуктів харчування синхронно відбувався з боку споживача, виробника і держави.

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. На сьогодні в Україні частка соціально безвідповідального бізнесу, який не несе відповідальності за якість свого товару, становить близько 40%. Про це у коментарі УНН повідомив виконуючий обов’язки начальника Головного управління Держпродспоживслужби у м.Києві Олег Рубан.

“Що стосується наглядової функції з боку держави, то ми маємо об’єктивні дані щодо розвитку соціально відповідального бізнесу, який на сьогоднішній день розвивається і гарантовано несе повну відповідальність за безпечні товари, за надання безпечних послуг, за проведення безпечних робіт. Але його частка складає десь 60%. (Ми проводили аналіз за останні півроку). І решта 40% — це, на жаль, розвиток безвідповідального бізнесу, який не несе відповідальність за свій товар і його якість”, — сказав він.

Із метою максимальної реалізації захисту прав споживачів, на думку фахівця, необхідно, щоб контроль якості продуктів харчування синхронно відбувався з боку споживача, виробника і держави.

“Держпродспоживслужба, яка здійснює наглядову функцію у межах чинного законодавства і наглядає в рамках державного планового нагляду, здійснює планові перевірки загально по державі — формується єдиний комплексний план всіх підприємств і організацій — і здійснює контроль позапланово — це за зверненнями громадян.

Саме із метою реалізації захисту прав споживачів, як в усьому світі, в Європі і в Америці, треба реалізувати три складові: споживач, який контролює виробника і звертається при виявленні до відповідних органів, по-друге, це виробник, який повинен впроваджувати відповідну систему самоконтролю і відомчого контролю. І на сьогодні це зароджується та впроваджується, і третє — це відповідальність державних органів, які здійснюють наглядову функцію за виконанням безпечності саме по харчових продуктах”, — пояснив О.Рубан.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, держава не виділяє кошти на проведення перевірок продукції харчування в Україні.

Також нагадаємо, Держпродспоживслужба не контролює якість харчових продуктів у торгових мережах.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...