Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
неділя, 22 жовтня 2017 р.14:30
Новини: Економіка

Борщ у Кіровограді коштує трохи більше 60 грн

КІРОВОГРАД-КИЇВ. 10 листопада. УНН. Приготування борщу кіровоградцю в середньому обійдеться у 60 гривень. Таку вартість страви обрахував кореспондент УНН після моніторингу цін на місцевому ринку.

На місцевому "Центральному ринку" інгредієнти до борщу можна купити за наступними цінами: капуста – 10 гривень за кілограм; морква – 12 гривень за кілограм; буряк – 6 гривень за кілограм; цибуля – 12 гривень за кілограм; петрушка та кріп – 5 гривень за пучок; сметана – 15 гривень за 400 грам; олія соняшникова – 26 гривень за літр; картопля – 6 гривень за кілограм; томатна паста – 4.50 гривень за 75 грам; часник 70 гривень за кілограм; сало для піджарки - 65 гривень за кілограм, свинина - 75 гривень за кілограм.

На трилітрову каструлю борщу за традиційним рецептом треба у середньому витратити:

- Капуста - 500 г = 5 грн;
- Морква - 100 г = 1,2 грн;
- Буряк ситцевий борщовий - 300 г = 2 грн;
- Цибуля - 150 г = 1,8 грн;
- Петрушка і кріп - 50 г = 5 грн;
- Сметана - 50 г = 50 коп;
- Олія - 100 г = 2,6 грн;
- Картопля - 500 г = 3 грн;
- Томатна паста - 75 г = 4.50 грн;
- Часник - 25 г = 1,75 грн;
- Сало - 50 г = 3,25 грн.
- М'ясо (свинина) - 400 г = 30 грн;

Таким чином, щоб приготувати трилітрову каструлю борщу кіровоградцю доведеться в середньому заплатити 60.6 грн, а один літр традиційної страви обійдеться в 20,2 грн.

Джерело: УНН
Відео
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...