Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Четвер, 25 травня 2017 03:00
youtube
Новини: Економіка

Борщ у Рівному коштує майже 70 гривень

РІВНЕ-КИЇВ. 17 листопада. УНН. Для приготування трилітрової каструлі борщу рівнянин має витратити 67,55 грн, повідомляє кореспондент УНН.

Ціни на основні інгредієнти для борщу на центральному ринку Рівного такі: капуста – 11 грн за кілограм, морква – 12 грн, буряк – 8 грн, цибуля – 16грн, кріп та петрушка коштують по – 5 грн за пучок (50 г.), сметана - 10 гривень (450 г.), олія соняшникова – 24, картопля - 5, томатна паста 6 грн (70 г.), часник - 95.

Найбільше коштують м'ясо (свинина) та сало - в середньому 70 та 65 грн за кілограм.

Тож приготування трьох літрів борщу обійдуться:

-капуста – 500 г = 5,5 грн;

- томатна паста - 70 г = 6 грн;

- морква – 100 г = 1,2 грн;

- буряк - 300 г = 2,4 грн;

- картопля - 600 г = 3 грн;

- часник - 25 г = 2,3 грн;

- цибуля - 150 г = 2,4 грн;

- петрушка – 50 г = 5 грн;

- кріп – 50 г = 5 грн;

- м’ясо (свинина) - 400 г = 28 грн;

- сметана - 50 г = 1,1 грн;

- олія - 100 г = 2,4 грн;

- сало - 50 г = 3,25 грн.

Загальна вартість трилітрової каструлі борщу в Рівному коштуватиме 67 грн і 55 коп.

Продуктів для приготування борщу на ринку достатньо, зауважив голова Асоціації фермерів Рівненщини Дмитро Українець. За його словами, найбільше подорожчали морква та капуста - у середньому з 8 грн до 11 грн за кілограм.

"Росту цін сприяли два фактори: подорожчання пального та добрив, які підвищили собівартість продукції. Через засуху урожайність цих культур виявилася меншою, ніж очікували," - зазначив Д.Українець.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...