Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Пʼятниця, 26 травня 2017 18:35
youtube
Новини: Економіка

Закарпатський борщ коштує майже 100 гривень

УЖГОРОД-КИЇВ. 17 листопада. УНН. Вартість українського борщу в Ужгороді сягнула 70 грн, а за місцевим рецептом – майже 98 грн, інформує кореспондент УНН.

Аби приготувати борщ в Ужгороді з кишені середньостатистичного ужгородця варто викласти орієнтовно 70 грн. При цьому варто зауважити, що майже у кожної закарпатської родини свій власний рецепт борщу, і їсти цю страву прийнято тільки вдома.

Закарпатський борщ готується з квасолею, замість томатної пасти рекомендовано використовувати перетерті помідори, з м’яса перевага надається яловичині.

Найдорожчим інгредієнтом для українського борщу «по-закарпатськи»в Ужгороді є м'ясо: 1 кг свинини – 70-80 грн., яловичина – 90 грн.

Цінова ж політика для борщових інгредієнтів виглядає таким чином: капуста білокачанна – 10-12 грн/кг, морква – 9-12 грн/кг, картопля – 6,5 грн/кг, буряк – 8 грн/ кг, часник – 60 грн/ кг, цибуля – 13 грн/кг, петрушка – 4 гривні за пучок (50 грам), кріп – 4 гривень за пучок (50 грам), перець червоний – 25 грн/ кг, олія соняшникова – 28 грн/літр, свинина – 70 грн/кг, сметана– 13 гривень за 350 грам, томатна паста – 5,3 (70 грам), сало – 60 грн/кг.

Щоб приготувати традиційний український борщ об’ємом три літра потрібно витратити:

- капуста – 500 г = 6 гривень

- томатна паста - 70 г = 5,3 грн;

- морква – 100 г = 1,2грн;

- буряк - 300 г = 2,4 грн;

- картопля - 600 г = 3,9 грн;

- часник - 25 г = 1,5 грн;

- цибуля - 150 г = 1,95 грн;

- перець червоний - 150 г = 3,75 грн;

- петрушка – 50 г = 4 грн;

- кріп – 50 г = 4 грн;

- м’ясо (свинина) - 400 г = 28 грн;

- сметана - 50 г = 1,85 грн ;

- олія - 100 г = 2,8 грн;

- сало - 50 г = 3 грн.

Загальна сума за інгредієнти – 69 грн і 66 коп. Таким чином, один літр борщу коштуватиме 23 грн 22 коп. Орієнтуючись на місцеву рецептуру, варто додати ще 200 грамів білої квасолі – 10 грн., замість свинини яловичину – 36 грн., замість томатної пасти перетерті помідори (25 грн/кг) – 15 грн.

Таким чином, 3 літри закарпатського борщу коштуватимуть 97,36 грн., а літр цієї страви – 32,45 грн.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...