Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
четвер, 19 жовтня 2017 р.02:24
Новини: Економіка

Борщ на Буковині коштує майже 70 гривень

ЧЕРНІВЦІ-КИЇВ. 18 листопада. УНН. Аби приготувати український борщ у Чернівцях доведеться витратити 69 грн 15 коп. Про це інформує кореспондент УНН, який промоніторив ціни на інгредієнти для борщу на ринку “Центральний” у Чернівцях.

Так на чернівецькому ринку “Центральний” ціни на інгредієнти для борщу наступні: картопля — 5 грн за кг, буряк — 8 грн кг, морква — 10- 12 кг, капуста 12 кг, цибуля — 12 кг, олія — 24 літр, м’ясо (свинина)- 69 грн кг, сало — 60 грн. Кг, томатна паста — 15 грн (0.5), сметана — 16 грн (450 гр), кріп — 5 грн пучок, петрушка — 5 грн пучок.

Отже, щоб приготувати трилітрову каструлю борщу у Чернівцях потрібно:

— капуста — 500 г = 6 грн

— томатна паста — 70 г = 1 грн;

— морква — 100 г = 1.20 грн;

— буряк — 300 г = 2.50 грн;

— картопля — 600 г = 3 грн;

— часник — 25 г = 2 грн;

— цибуля — 150 г = 1.80 грн;

— перець червоний — 150 г = 4.50 грн;

— петрушка — 50 г = 5 грн;

— кріп — 50 г = 5 грн;

— м’ясо (свинина) — 400 г = 30 грн;

— сало — 50 г = 3 грн.

— сметана — 50 г = 1.75 коп ;

— олія — 100 г = 2.40 грн;

Таким чином у Чернівцях каструля червоного борщу на 3 літри обійдеться у 69 грн 15 коп.

Джерело: УНН
Відео
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...