Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
субота, 21 жовтня 2017 р.17:55
Новини: Економіка

Новорічний салат "Олів’є" за традиційним рецептом херсонцям обійдеться у 81 гривню

Новорічний салат

ХЕРСОН-КИЇВ. 17 грудня. УНН. Інгредієнти для приготування салату «Олів’є” за традиційним рецептом у Херсоні коштують 81 гривню. Про це інформує кореспондент УНН, який здійснив моніторинг цін у торгових мережах Херсона.

Традиційний новорічний салат “Олів’є” — обов’язковий атрибут свята. Є універсальне мірило того скільки подавати Олів’є до столу: економні господині ріжуть рівно стільки салату, скільки потрібно на банку консервованого горошку.

Горошок продають в Херсоні у середньому по 15 гривень за баночку. Заправка для “Олів’є”, майонез, обійдеться у середньому 10 гривень за 400 грамів, морква — 11 гривень за кілограм, картопля — 6 гривень, цибуля — 10.

Ковбаса — найдорожчий інгредієнт і його ціна теж варіюється. В середньому за неї просять 70 гривень за кілограм. Огірки можна використати як свіжі, що обійдеться взимку в копієчку, так і солені: 4 штуки в середньому 7 гривень. За десяток яєць потрібно буде викласти з гаманця щонайменше — 25 гривень.

Отож підраховуємо вартість інгредієнтів:

— зелений консервований горошок — 15 грн. за баночку;

— майонез — 250 г = 6,25 грн;

— картопля — 4 шт. = 2,40 грн;

— цибуля — 1 шт. = 1,5 грн;

— морква — 2 шт. = 3,90 грн;

— ковбаса варена — 500 г = 35 грн;

— огірки мариновані — 4 шт. = 7 грн;

— яйця — 4 шт. = 10,00 грн.;

Тож бюджетний варіант салату цього року обійдеться херсонцям у 81,00 грн. Ближче до свят, прогнозують самі продавці, вартість продуктів зросте.

Джерело: УНН
Відео
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...