Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Середа, 18 січня 2017 16:09
youtube
Новини: Економіка

Вартість традиційного новорічного "Олів’є" для закарпатців становить майже 74 гривні

УЖГОРОД-КИЇВ. 18 грудня. УНН. Новорічний стіл українця традиційно не обходиться без класичного салату "Олів’є" з притаманною йому вітчизняною рецептурою. На Закарпатті цього року приготування салату "Олів'є" за традиційним рецептом обійдеться господиням у 73 гривні 80 копійок. Про це повідомляє кореспондент УНН, який здійснив моніторинг цін торгових мереж Ужгорода.

Горошок продають в Ужгороді у середньому по 16 гривень за баночку. Заправка для “Олів’є”, майонез, обійдеться у середньому 4,85 грн за 250 грамів, морква — 12 гривень за кілограм, картопля — 5,75 гривень, цибуля — 9,75.

Ковбаса — найдорожчий інгредієнт і його ціна теж варіюється. В середньому за неї просять від 60 гривень за кілограм. Огірки можна використати як свіжі, що обійдеться взимку в копієчку, так і солені: 4 штуки в середньому 6 гривень. За десяток яєць потрібно буде викласти з гаманця щонайменше — 23,5 грн.

Отож підраховуємо вартість інгредієнтів:

- яйця – 4 шт. по 2,35 грн. = 9,4 грн.;

- картопля – 4 шт. = 2,15 грн;

- зелений консервований горошок – 16 грн. за баночку;

- морква – 2 шт. = 4 грн;

- майонез – 250 г = 4,85 грн;

- ковбаса варена – 500 г = 30 грн;

- огірки мариновані – 4 шт. = 6 грн;

- цибуля – 1 шт. = 1,4 грн.

Зауважимо, що салат зі свіжими огірками здорожчає на 12 грн, а з вареною свининою замість ковбаси і сметаною замість майонезу – ще на 20 гривень. Отже, новорічний салат "Олів’є" класу "преміум" обійдеться пересічному закарпатцю у 105 гривень 80 копійок.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...