Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
неділя, 23 липня 2017 р.17:09
Новини: Політика

У продуктах харчування для військових виявили стафілокок та кишкову паличку – Міноборони

У продуктах харчування для військових виявили стафілокок та кишкову паличку – Міноборони

КИЇВ. 20 липня. УНН. Під час перевірки якості продуктів харчування у продуктах для військових 169 навчального центру "Десна" було виявлено патогенні бактерії стафілококу, бактерії групи кишкової палички та плісні гриби. Про це під час брифінгу повідомив начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України підполковник Дмитро Марченко, передає кореспондент УНН.

За його словами, за наказом Міністра оборони перевірки якості продуктів здійснювались кілька разів, адже перша перевірка не дала результатів.

“Під час повторної перевірки продуктів, було виявлено, що продукти зберігалися з порушенням температурного режиму, а саме при температурі +39 С. В морозильній камері, де зберігалося заморожене м’ясо температура сягала +15С”, — повідомив Д.Марченко.

За його словами, фахівцям вдалось виявити причину захворювань серед бійців, адже у іжі були знайдені групи шкідливих бактерій.

“У продукті під назвою "сир твердий“ було виявлено бактерії групи кишкової палички, а в продукті під назвою „масло“ плісняві гриби та дріжджі роду „Кандіда“. У м’ясі яловичини першого ґатунку було виявлено бактерії кишкових паличок. Також були перевірені набори сухих продуктів ("сухпайки"), де було встановлено в паштеті печінковому із свинячим жиром перевищення норми вмісту бактерій дріжджів та пліснявих грибів у 2,5 рази та виявлено патогенні бактерії стафілококу”, — додав він.

За його словами, Центром розвитку та супроводження матеріального забезпечення До перевірки було також залучено фахівців Українського державного науково-дослідного інституту “Ресурс” та їхню лабораторію. Таким чином, під час перевірок вдалось втановити також підроблені, неякісні і фальсифіковані продукти харчування.

“Харчування у 169 навчальному центрі „Десна“ здійснює компанія „Візит“. Під час перевірок також встановлено фальсифікацію сиру та вершкового масла. За результатами лабораторних досліджень у цих продуктах було виявлено 100% жирів нетваринного походження (транс жири). У вилучених консервах м’ясних встановлено невідповідність вимогам ДСТУ. У меді квітковому виявлено перевищення у 6 разів допустимої норми гідроксиметил-фурфуролу (речовина, що має токсичні та канцерогенні властивості). Також було встановлено порушення збалансованості добового раціону в даному пайку. Зокрема у 100 грамах продукту мало би бути 18,9 грам білків, а по факту — 8,7, жирів — 18,3 грамів замість 32,9 грам, вуглеводів — 25,8 замість 31,7. Загалом, калорійність сухого пайку удвічі менше за заявлену”, — наголосили у Мінобороні.

Як повідомляв УНН, у ЗСУ будуть постійні перевірки якості харчування військових.

Джерело: УНН
Теги: ЗСУ,
Відео
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...