Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Вівторок, 30 травня 2017 14:43
youtube
Новини: Економіка

Експерт назвав перелік небезпечних продуктів харчування в Україні

Експерт назвав перелік небезпечних продуктів харчування в Україні

КИЇВ. 15 серпня. УНН. У сегменті продуктів харчування відбувається масова фальсифікація продукції. Про це в ефірі однієї з радіостанцій повідомив експерт, заступник голови правління Союзу споживачів України Олег Цильвік, передає УНН.

За його словами, особливо великий ризик сьогодні — придбати неякісні продукти молочного походження.

“Молочка. Це великий ризик нарватися на фальсифікат і є ймовірність нарватися на продукцію з антибіотиками або з бактеріологічним забрудненням. Не секрет, що в 80% джерелом молока є приватні домоволодіння, де проконтролювати, чим годували корову, роблять їй щеплення, практично неможливо”, — сказав він.

Також О.Цильвік додав, що з якісним м’ясом у нас теж проблеми.

“Чому ми з нашої переробленою м’ясною продукцією (наприклад, ковбасою) не можемо потрапити в Європу?

У нас до цих пір є випадки африканської чуми свиней. Це захворювання, від якого не прищеплюють. Тварини прищеплюються про вогнищі. Найчастіше у нас випадки хвороби ховаються”, — розповів експерт.

Наступна категорія, за його словами, — кава, чай, крупи, шоколад — “вони не є небезпечними, але можуть не відповідати якісним характеристикам”, — пояснив О.Цильвік.

Він також додав, що у Європі держава забезпечує наявність на ринку безпечної для здоров’я продуктів, і питання якості регулюється ціною.

“У нас де-юре така ж система. Зараз вводиться навіть система ХАСП, але вона не функціонує. Новий орган, який повинен відповідати за це, — Держпродспоживслужба — Державна служба з питань безпеки харчової продукції та захисту споживачів. Вона активна місяці 3. Нещодавно був затриманий директор Інституту ветеринарної медицини за хабар. Йому підкоряються всі ветеринарні лабораторії на всіх ринках України.

Вертикаль, яка замикається на Міністерстві агрополітики, наскрізь вражена корупцією.

Наша організація перевіряла декілька ринків в Києві. Вам можуть дати довідку на м’ясо на прилавку, хоча у продавця немає документу на тварину, не зрозуміло, чим вона хворіла, немає санітарної книжки. Споживач на кожному кроці, вишукуючи можливість заощадити, отримує шанс нарватися на серйозні неприємності, отруєння або, може бути, летальний результат”, — наголосив О.Цильвік.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, очільник Держпродспоживслужби В.Лапа визнав, що в Україні молочна продукція — низької якості. За його даними, виробники молочних товарів з метою економії на виробництві мінімізують вміст молока у продукції через додавання різноманітних інгредієнтів.

За даними ДП “Київоблстандартметрологія”, в Україні більше 50% вершкового масла і спредів є фальсифікатом.

У список недобросовісних виробників потрапило масло 15 торгових марок.

Також нагадаємо, за словами нардепа С.Тригубенка, безлад у сфері контролю якості продуктів харчування є проявом геноциду.

“Споживач, він не може сьогодні дозволити собі нічого зайвого. Деякі навіть не мають можливості повноцінно харчуватися. Мами і бабусі відкладають гроші, економлять на всьому, аби хоч дитині купити потрібне молоко чи масло, а у підсумку отримують спред, непридатний до вживання та шкідливий для здоров’я. Ось у чому я і вбачаю цей прояв геноциду”, — наголосив політик.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...