Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
вівторок, 25 липня 2017 р.05:02
Новини: Здоров'я

Найбільш забрудненими цезієм є гриби та м'ясо - Житомирська ОДА

Найбільш забрудненими цезієм є гриби та м'ясо - Житомирська ОДА

КИЇВ. 16 серпня. УНН. На Житомирщині дослідили харчові продукти на вміст цезію. Про це УНН повідомили у Житомирській ОДА.

Так, упродовж І півріччя 2016 року фахівцями лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів Житомирського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України здійснено 1213 лабораторно-інструментальних вимірів вмісту 137Cs (цезій) в продуктах харчування. Перевищення допустимих рівнів виявлено у 29 пробах, що становить 2,4%.

"Найбільш забрудненими 137Сs були гриби (22,7%) та м’ясо (15,6%). Невідповідність вимогам за цим показником виявлено у 7 пробах грибів в Малинському, 2 пробах в Коростенському та 1 пробі в Олевському районах. Перевищення допустимих рівнів 137Cs у м’ясі виявлено в 10 пробах в Малинському та в 2 пробах у Коростенському районах.

Незначні перевищення визначались в лікарській сировині (5,3%), молоці (2,9%) та ягодах (2,6%)", - повідомили в ОДА.

З метою запобігання вживання радіоактивно забруднених продуктів харчування населенню рекомендується купувати продукцію лише на організованих ринках та в торгівельній мережі, де гарантується якість продукції за радіаційним чинником.

Нагадаємо, напередодні експерти оприлюднили висновки лабораторного дослідження вершкового масла на вміст жирів рослинного походження. Згідно з отриманими результатами 15 марок масла виявилися неякісними.

Також нагадаємо, у дитячій молочній продукції двох українських компаній було виявлено антибіотики. Лабораторне дослідження зразків дитячого молока та йогуртів здійснив Центр Сертифікації та експертиз сільськогосподарської продукції.

За словами нардепа С.Тригубенка, відповідальність за неналежну якість дитячого харчування повинен нести МОЗ.

Джерело: УНН
Відео
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...