Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Вівторок, 17 січня 2017 23:43
youtube

Вживання продуктів харчування зі вмістом антибіотиків небезпечне для споживача - експерт

Вживання продуктів харчування зі вмістом антибіотиків небезпечне для споживача - експерт

КИЇВ. 18 серпня. УНН. Керівник відділу тестувань “Науково-дослідного Центру незалежних споживчих експертиз “ТЕСТ” Ніна Кільдій в ефірі однієї з українських радіостанцій розповіла про те, що вживання продуктів харчування, які містять антибіотики, розвиває у людини несприйнятливість до них, передає УНН.

Загалом за словами експерта, проблем з молочною продукцією в Україні дійсно вистачає.

“Є, звичайно, виробники, які намагаються випускати якісну продукцію, і виходити з неї на європейський ринок. Але потрібно чесно собі зізнатися, що у нас проблем з молочною продукцією дійсно вистачає. Тобто, фальсифікат теж на ринку є, і, я не думаю, що ці виробники намагаються виходити на європейський ринок, вони тут таку продукцію продають”, — зазначила вона.

Н.Кільдій додала, що факти виявлення в молочній продукції слідів антибіотиків мали місце в її роботі, проте такі випадки не повсемісні.

“У тих дослідженнях, які проводила наша організація, це були поодинокі випадки. Тобто, масових проблем саме з антибіотиками не було, буквально один-два рази ми в молоці знаходили сліди антибіотиків. Але потрібно розуміти, що вимоги українського законодавства та вимоги європейського законодавства в плані антибіотиків і того, що стосується ветеринарних препаратів, відрізняються дуже сильно. Тому, якщо, припустимо, в Україні за одним списком перевіряють на антибіотики, гормони і на пестициди рослинну продукцію, то для ЄС це може бути зовсім інший список. Через такий конфлікт законодавства, інших вимог будуть виникати такі проблеми, що продукцію дійсно не пускатимуть на ринки інших країн”, — пояснила вона.

Експерт додала, що постійне вживання продуктів харчування зі вмістом антибіотиків матиме негативний вплив на організм людини.

“Проблема антибіотиків — це дуже велика проблема, адже чим більше людина вживає продуктів, які містять високу кількість антибіотиків, тим більше у нього буде розвиватися стійкість і несприйнятливість до цих антибіотиків. У глобальному результаті ми будемо отримувати мікроорганізми все більш і більш стійкі до антибіотиків. І відповідно, вони будуть все менше піддаватися лікуванню. Нам доведеться постійно придумувати нове покоління антибіотиків. Тобто, тут проблема пов’язана не тільки з харчуванням і якимись наслідками для здоров’я, це глобально пов’язано з медициною. Для конкретної людини, якщо в багатьох продуктах йому будуть потрапляти антибіотики, то, наприклад, це може позначитися на дисбактеріозі. Тому що антибіотики — це речовини, які вбивають мікроорганізми, в тому числі вони можуть вбивати і корисні мікроорганізми, які у нас є”, — наголосила Н.Кільдій.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, якість продуктів у супермаркетах на рівні держави не контролюється

При цьому, за даними лікарів, кількість випадків отруєнь неякісними продуктами в Україні, у порівнянні з минулим роком, зросла майже у 2 рази.

За словами директора української Асоціації постачальників торгівельних мереж О.Дорошенка, реагувати на неналежну якість продуктів харчування повинні Держпродспоживслужба та АМКУ.

Напередодні, у дитячій молочній продукції двох українських компаній було виявлено антибіотики. Лабораторне дослідження зразків дитячого молока та йогуртів здійснив Центр Сертифікації та експертиз сільськогосподарської продукції.

Наразі, в рамках соціального експерименту УНН щодо перевірки якості продуктів харчування, до лабораторії скеровані зразки сметани та сиру.

Експертиза має встановити чи не зловживають виробники молочної продукції додаванням до них жирів рослинного походження.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...