Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Середа, 25 січня 2017 03:22
youtube

Вітчизняний бізнес запроваджує періодичні добровільні дослідження своєї продукції — Держпродспоживслужба

Вітчизняний бізнес запроваджує періодичні добровільні дослідження своєї продукції — Держпродспоживслужба

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Сьогодні вітчизняний бізнес приходить до розуміння, що для забезпечення високої якості харчових продуктів потрібно не лише запровадити високі стандарти технології виробництва, а й бути відповідальним за свого споживача. Про це йдеться на порталі Держпродспоживслужби, передає УНН.

Саме тому, як зазначають у відомстві, прогресивні підприємці в Україні започатковують практику проведення добровільних досліджень своєї продукції.

“Так, наприклад, Асоціація українських виробників „Морозиво і заморожені продукти“ у 2016 році ініціювала проведення добровільного дослідження українського морозива в ДП „Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів“. Це дозволить збільшити обсяги надходження на внутрішній споживчий ринок високоякісних харчових продуктів та зобов’яже підприємства добросовісно дотримуватися вимог законодавства при їх виробництві”, — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, Мінагрополітики може отримати можливість моніторити ринок сільськогосподарської продукції, що йде на експорт.

Оскільки, у зв’язку з ліквідацією Держаної інспекції сільського господарства ДП “Центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції” переходить до сфери управління Міністерства аграрної політики.

Як відомо, зазначений Центр спеціалізується на проведенні низки високотехнологічних лабораторних досліджень, зокрема всіх видів зернових, борошна, молока, масла, меду тощо.

“Центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції” має низку міжнародних сертифікатів, зокрема Сертифікат Gafta, ISTA також акредитацію Національного агентства з акредитації України.

Лабораторії ДП обладнанні сучасним обладнанням канадського, японського, німецького виробництва.

Крім цього, Центр володіє усіма необхідними потужностями для визнання ГМО у різних продуктах харчування та сировині.

На офіційному сайт ДП вказано, що в структуру “Державного центру сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції” входять чотири основні відділи: Фізико-хімічних лабораторних досліджень; Відділ мікробіологічних лабораторних досліджень; Відділ насіннєвих лабораторних досліджень; Відділ забезпечення системи якості.

Джерело: УНН
Loading...
Loading...
SELECTORNEWS - покупка, обмен и продажа трафика
загрузка...
Погода, Новости, загрузка...